Harry herceget és Meghan Markle-t újabb megaláztatás érte

Harry hercegnek korábban nem engedték, hogy a gyászszertartáson testvéréhez hasonlóan katonai egyenruháját viselje. Most megint kimarad valamiből.

2022. szeptember 18., 11:04

Szerző:

Már csak egy nap van hátra II. Erzsébet temetéséig, és az elhunyt uralkodó egyik unokáját, Harry herceget feleségével együtt egy fontos eseményből zárták ki. A gesztus egyértelműen jelzi, hogy Harry herceg bizonyos szempontból nem számít a királyi család tagjának, de legalábbis nem egyenértékű bátyjával, Vilmos walesi herceggel – de természetesen bármilyen megalázónak tűnik is most a helyzet, tény, hogy az egész mögött az van, hogy néhány éve Harry herceg és Meghan Markle maguk döntöttek úgy, hogy elhagyják a családot és lemondanak a tisztségeikről.

A héten II. Erzsébet koporsóját gyermekei kísérték, mindannyian katonai egyenruhájukban. Szintén egyenruhában volt jelent Vilmos herceg, Harry azonban kilógott a sorból, neki az első eseményeken nem engedélyezték az egyenruha viselését, pedig annak idején sokat szolgált ő is a seregben. Erre tekintettel most a hétvégén már Harry is felvehette az egyenruháját.

A hercegi párt azonban most egy másik hasonlóan kínos megkülönböztetés érte. Azt írja a Sky News, hogy visszavonták Harry herceg és Meghan Markle meghívását a III. Károly által vasárnap este rendezendő vacsorára. A királynő temetésének előestéjén tartandó eseményen a világ legrangosabb politikai vezetői vesznek majd részt, akik a temetés miatt érkeznek Londonba ennek a cikknek a megjelenésével egyidőben. Bennfentesek szerint eredetileg Harry herceg és neje is hivatalos volt az herceg édesapja által rendezett vacsorára, de aztán a meghívást visszavonták.

A források azt mondják, hogy a hercegi pár „nem tudja mire vélni” a döntést.

II. Erzsébet halálával és temetésével kapcsolatban írtuk korábban

Videó: III. Károlyt az egyik gyászoló pimasz viccel tréfálta meg

Látható volt a feszültség Katalin és Meghan hercegnék között a gyászszertartáson

Katalin hercegné elmondta, hogyan éreznek gyermekei dédnagymamájuk halálával kapcsolatban

(Kiemelt kép: Rasid Necati Aslim/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP)