Bodrogi Gyula véleményezte, hogy Fásy Ádám megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét

Fásy Ádám augusztus 20. alkalmából állami kitüntetést kapott, amivel kapcsolatban többek között Bodrogi Gyula mondta el a véleményét.

2024. augusztus 21., 07:57

Szerző:

Még a múlt héten jelentette be a Kulturális és Innovációs minisztérium, hogy Fásy Ádám magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kap. A fideszközeli zenész nemrég egy posztban ünnepelte a kitüntetését az Instagramon, amit ide a kérésének megfelelően nem ágyazunk be, de ha kíváncsi a díjról készült fotóra és Fásy Ádám gondolataira, kattintson ide.

Fásy Ádám kitüntetést kapott

A Magyar Nemzet felkért egy sor hírességet, hogy véleményezzék Fásy Ádám kitüntetését, és mindenki csupa jót mondott, köztük Bodrogi Gyula is. A nemzet színésze a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét kapta meg 2004-ben, és most többek között a következőket mondja:

„Gratulálok ezúton is Fásy Ádámnak! Megérdemelte, megdolgozott érte! Ahogy én látom, lépésről lépésre építette fel önmagát.”

A többi megszólaló mind méltatja Fásy Ádám tevékenységét, aki nagy tömegeket tud megmozgatni és például egy vándorkiállítással sokat tett a Munkácsy-életmű ápolásáért is.

Fásy Ádám mindig a hatalomhoz húz a lánya szerint

Emlékezetes, hogy amikor annak idején Fásy Zsüliett interjút adott az apjáról, Fásy Ádámról Osváth Zsolt influenszernek, akkor beszélt arról is, hogy milyen erősek a család kötelékei a Fideszhez annak ellenére, hogy kb. 2005-ig MSZP-szavazók voltak.

„Apu szokta mindig mondani, hogy igazából a nép is az aktuális hatalomhoz húz. A népnek is formálódik mindig az ízlése, és azért nem véletlenül vannak választások, hogy választhatunk és lehetőségünk van esetleg váltani”

– mondja Fásy Zsüliett az alábbi videóban arról, hogy mi lehet az oka annak, hogy édesapja és vele együtt az egész család a Fideszt választotta. Az egykori gyereksztár így fogalmaz arról az időszakról, amikor Fásyék átálltak a Fidesz oldalára:

„Arról az időszakról elég nehéz beszélnem, mivel akkor nagyon pici voltam meg gyerek voltam. 2005 környéke – nem voltam annyira képben. Meg nem is tudom, nem is beszéltünk erről, hogy most én... Én hallottam sztorikat aputól, anyutól, maradjunk annyiban, hogy nem volt nekik jó a szájízük. Meg voltak olyan veszteségek, amik... Nem akarok erről túl sokat beszélni, mert ez az ő dolguk és nem az enyém.”

Kifejti ezen kívül, hogy „veszteségek”, „csalódások”, illetve „emberi jellembeli változások” miatt fordultak el az MSZP-től, és később Fásy Zsüliett első szavazóként már a Fideszre szavazott. Íme a teljes interjú.

(Kiemelt kép: YouTube/LifeTV)