Lehetetlen küldetés: megtalálja a standon elveszett gyűrűt? Ott van a fényképen!

Egy elképesztő fotóból lett böngészős rejtvény: az egész internet ezt az elveszett gyűrűt keresi most.

2024. július 20., 06:47

Szerző:

A Reddit című közösségi oldalon nemcsak a celebpletyka megy, hanem bármilyen elképzelhető téma szóba kerül: most például mindenki egy elveszett gyűrűt keres egy elképesztő fotón.

Hol van az elveszett gyűrű? Ezen a fotón!

Sokan vannak, akik erre alkalmas detektorral keresik a strandokon elveszett fémtárgyakat: most más detektorra nem lesz szüksége, csak az éleslátására. Az alábbi poszt tartalmazza a fotót, ami az elveszett gyűrűről készült. Igen, a gyűrű valahol ott van az alábbi képen. Ön észreveszi, hogy hol?

Vagy alább találja a teljes képet, ha így kényelmesebb. Érdemes teljes képernyőre kinagyítani.

 Fotó: Reddit/FindTheSniper

A megfejtést az oldal alján találja, de előbb egy kis segítség

A megfejtést az oldal alján találja, de előbb van adunk egy kis segítséget, és aztán pedig szokásunkhoz híven egy lazán kapcsolódó érdekességgel biztosítjuk azt, hogy ne legyen túl közel a feladványhoz a kérdés.

Szóval a segítség annyi, hogy egy ezüstgyűrűről van szó.

Mindenesetre nem a Reddit segítségével, de megtaláltak egy elveszett festményt nemrégiben, méghozzá Gustav Klimttől. Az Euronews írta meg, hogy a Lieser Kisasszony (Fraulein Lieser) címet viselő alkotást utoljára 1925-ben lehetett megnézni nyilvánosan, azóta gyakorlatilag semmit sem tudtak a művészettörténészek a hollétéről. A festmény eredetileg a Lieser család tulajdonában volt, jelenlegi tulajdonosai pedig azt állítják, hogy már a hatvanas évek óta a családjuk birtokában van.

Fraulein Lieser portréja egykor egy ausztriai zsidó családhoz tartozott, és utoljára 1925-ben volt látható a nyilvánosság előtt. Sorsa ezt követően tisztázatlan, de a jelenlegi tulajdonosok családja az 1960-as évek óta birtokolja a festményt. A képet az im Kinsky galéria fogja elárverezni, az értékét legalább 54 millió dollárra becsülik – írja a BBC. „Ilyen ritkaság, művészi jelentőségű és értékű festmény évtizedek óta nem volt elérhető a közép-európai művészeti piacon” – mondta im Kinsky közleményében.

Klimt festményei egyébként a nemzetközi művészeti piac élvonalába tartoznak. Női portréit ritkán kínálják aukciókon. Ilyen ritkaság, művészi jelentőségű és értékű festmény évtizedek óta nem volt elérhető a közép-európai művészeti piacon – a témáról többet ide kattintva olvashat többet korábbi cikkünkben.

Itt a megfejtés

Ha megtalálta a gyűrűt, akkor talán le se görgetett idáig, de ha nem és feladta a küzdelmet, akkor az alábbi képpel lőjük le a poént. A gyűrű nem látszik teljes egészében, csak az ív bő fele, és a kép alján a középvonaltól kicsit balra található nagyobb, fehér kagyló fölött van valamennyivel. Ezen a képrészleten pirossal jelöltük be, hogy hol a gyűrű.

 Fotó: Reddit/FindTheSniper

Nem véletlenül kezdtük azzal a címet, hogy ez aztán egy lehetetlen küldetés.

(Kiemelt kép: Reddit/FindTheSniper)