Diéta – Nyári Dia elárulta: ezt is annak köszönheti, hogy lefogyott

A Barátok köztből is ismert Nyári Dia életmódváltása fogyást, a fogyás pedig további változásokat hozott.

2024. április 19., 08:57

Szerző:

Nyári Dia inzulinrezisztenciával küzd, de 2019-ben életmódváltásba fogott, és azóta a diéta mellett rengeteget is fut. 2002-ben a következő képekkel dokumentálta a fogyását.

Az RTL most 29 éves színésznője annyira sportos lett, hogy tavaly a Sztárboxban is feltűnt, és most pedig a Glamour magazinnak nyilatkozott, többek között arról beszélve, mi minden változott meg az életében a fogyás következtében. Nyári Dia azt mondja, a teste átalakulása nagy hatással volt a karrierjére is:

„a húszas éveim elején-közepén sok lehetőségtől elestem azért, mert kerekebb voltam, de nem haragszom magamra ezért. A szerepek tekintetében is jöttek új lehetőségek, amik valószínűleg nem lettek volna, ha akkor nem hozok egy döntést az alakommal kapcsolatban. Bármennyire is fáj kimondani, de egy színésznőnek a külseje is befolyásolja, milyen szerepeket osztanak rá. A korábbi énem valószínűleg soha nem kapta volna meg a Hotel Margaret című sorozatban Betty karakterét, akinek szinte az összes jelenetben bikiniben kellett megjelennie.”

És persze nemcsak a karrierjére volt hatással a fogyás, hanem a személyiségére is így vall erről a magazinban:

„nemcsak a külsőm, hanem a személyiségem is rengeteget változott az életmódváltásomnak köszönhetően. Sokat fejlődtem ezalatt az idő alatt, és mára sokkal jobban hiszek magamban.”

A színésznő pár héten belül, május 8-án tölti majd be kerek 30. életévét, és persze a kor is szóba kerül a friss interjúban.

„Amióta anyuka vagyok, érzem már a felnőtt lét lényegét, de az ember életében mégiscsak harmincéves korára jön el az igazi felnőtté válás. Amikor megszületett a kisfiam, az első két évben még fogalmam sem volt, mire vállalkoztunk”

– mondja Nyár Dia, és nyilatkozata némileg összecseng azzal, amit Rúzsa Magdi mondott a minap arról, hogy mennyire nehéz volt a számára a hármas ikrei megszületését közvetlenül követő időszak.

Egyébként az oldal tetején beágyazott előtte-utána posztban Nyári Dia további gondolatokat osztott meg az életmódváltásáról egy kritikus kommentre adott válaszában. „Régebben pont, hogy a teltebb alakoddal »kampányoltál« a »mindenki fogadja el a testet« címszóval… Nekem ez egy picit ellentmondásos” – írta valaki. Íme, mit válaszol erre Nyári Dia:

„én soha nem azért »kampányoltam«, hogy ki hogy nézzen ki. Nagyon szerettem magam úgy, ahogy voltam… akkor, de nem voltam egészséges, mint kiderült, az IR egy nagyon komoly betegség, amiről beszélni kell, ez nem a külsőségről szól… Az is tény, hogy most sokkal jobban érzem magam és jobban is tetszem magamnak… De erre csak akkor jöttem rá, mikor megtettem ezt az utat. Változunk. Szerintem a telt hölgyek gyönyörűek és szexik, de a legfontosabb, hogy egészségesek is legyenek emellett. [...] Nem a külső a fontos… Edzeni sem azért kell, hanem mert jó.”

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)