Rúzsa Magdi még sosem beszélt így a gyermekeiről: Ebbe kicsit belerokkantunk, vak voltam

Rúzsa Magdi új sorozatot indított a YouTube-on a gyermekeiről, illetve az anyaságról.

2024. április 18., 10:39

Szerző:

Rúzsa Magdi a múlt héten indította be új sorozatát a YouTube-on, amit a Fischer-Price szponzorál és ennek megfelelően az anyaság, illetve a gyermeknevelés a témája. Az első részben az alvásról volt szó.

Most már itt van a második rész is, ebben a téma pedig az evés, erről beszélget a 38 éves énekesnő dr. Sipos Lillával. Rúzsa Magdi hármas ikrei februárban lettek két évesek, és az anyuka arról beszél, eleinte rengeteget aggódott a kicsik táplálkozása miatt, de idővel ezt megtanulta elengedni.

„Nagyon sok idő kellett ahhoz, hogy megértsem, hogy ott, ahol van étel, éhen még gyerek nem halt. Majd ha éhes lesz, eszik. Ha meg nem éhes, úgyse fog enni, megtömni nem tudom, és ezeket a dolgokat el kell engedni. Főleg első anyaként, amikor még nincs tapasztalatod ebben az egészben, mindenre rá tudsz nagyon-nagyon parázni”

– mondja Rúzsa Magdi, hozzátéve, hogy mennyivel egyszerűbb a kicsikkel most már, hogy tudnak beszélni, és el tudják mondani, ha nem éhesesek. Ezért is volt, hogy az énekesnő számára rendkívül nehéz volt első olyan másfél év:

„talán azért is, mert hárman voltak, és én ezáltal nem annyira tudtam élvezni a babás időszakot, mert nekünk az tényleg egy stressz volt. És mire vége lett az etetésnek, altatásnak, pelenkázásnak, mindennek, addigra kezdődött az egész program elölről, és mi ebbe egy kicsit belerokkantunk. És az a másfél év kellett ahhoz, hogy eljussunk arra a szintre, hogy ezt imádjuk és tényleg tudjuk élvezni. Eddig is nagyon szerettük a gyerekeket, meg cukik, meg imádtunk minden pillanatot, de közben azért nem tudtunk abban úgy lubickolni, mint most. És én most nagyon szeretem azt, hogy már megmondja, hogy már nem kérek többet, vagy eltolja a tányért, és azt mondja, hogy »kész«. Ez egy nagy segítség.”

Az interjúból az az érzése alakul ki az embernek, hogy Rúzsa Magdi mintha maga sem értené, miért volt ilyen nehéz számára elfogadni, hogy a gyerekeknek jó úgy, hogy annyit esznek, amennyit kívánnak, és nem feltétlenül annyit, amennyit az anyukájuk szerint éppen enniük kéne. Így fogalmaz erről:

„miközben egy intelligens embernek tartom magam, de hogy ne érezzem azt, hogy belehalok, ha nem eszik a gyerek, ez nagyon-nagyon sok idő volt. Hogy megértsem azt, hogy nem egy étkezést kell figyelembe venni, hanem lásd az egész napot. És amikor végre láttam az egész napot, és felfogtam tényleg ép ésszel, hogy valóban majd ő annyit eszik minden étkezésnél, amennyire éppen akkor szüksége van, ahhoz azért sok időnek kellett eltelnie. És ha akkor valaki igazán megrángatott volna, és ezt elmagyarázza nekem, akkor könnyebb lett volna. Bár voltak próbálkozások, de egyszerűen vak voltam.”

Alább lehet megtekinteni a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/Rúzsa Magdolna)