Hatalmas fordulat: Bíró Ica óriási kártérítésre számíthat a devizahitel miatti kálvária után

Bíró Ica és a devizahitel ügyében megindult a nyomozás, és az eljárás rendkívül pozitív változást hozhat a Metál Lady életében.

2024. június 11., 08:45

Szerző:

Bíró Ica devizahitelt vett fel, de az egyre emelkedő kamatok miatt egy idő után nem tudta fizetni a törlesztést, ami oda vezetett, hogy öt évvel ezelőtt kilakoltatták.

Bíró Ica ügyében nyomozást rendelt el a bíróság

Bíró Ica ügyében nagy fordulat állt be, adta hírül a TV2-n a Tények Plusz nevű műsor: megindult a nyomozás a kilakoltatás miatt.

„A lényeg, hogy a végrehajtást kérő olyan dokumentumokat bocsátott a végrehajtó rendelkezésére, amelyek joghatás kiváltására alkalmatlanok voltak azért, mert bizonyos határidőkből kifutottak. Ezek hamis dokumentumok, tehát arra nem jók, hogy a végrehajtó ezek után cselekedjen és engem kipakoljon a házból”

– mondja Bíró Ica, amihez a TV2 hozzáteszi, hogy amennyiben kedvező eredményt hoz a nyomozás, akkor az egykori Metál Lady „óriási kártérítésre számíthat”. A volt modell-énekesnő hozzáteszi, hogy de legalább minden tartozását letudta, még a számára vesztes perek költségét, csaknem 8 millió forintot is kifizette – igaz, így semmije sem maradt, ahogy ő fogalmaz, kisemmizték.

„Senkinek nem tartozok. [...] Próbálkoznak még mindenfélékkel, mert jöttek ezzel-azzal, nem, ezt hagyjuk is, mert nem akarom felhánytorgatni. Nincs semmim és nincs tartozásom sem.”

– foglalja össze a helyzetet a Farm VIP sztárja. Azt nem lehet tudni, hogy Bíró Ica pontosan mennyi kártérítésben reménykedhet, ha valóban kiderül, hogy jogtalan volt a kilakoltatása, de az biztos, hogy annak idején 70 millió forintot vett fel úgy, hogy eredetileg havi 300 ezer forint volt a törlesztőrészlete, ami szinte egyik napról a másikra havi egymillióra ugrott fel. Ezt a médiaszemélyiség nem tudta fizetni, és ennek következtében két ingatlant veszített el. A riport szerint az elméleti legpozitívabb végeredménye az eljárásnak az lehet, hogy Bíró Ica „teljes kártérítést” kaphat.

„Nagyon várom a végeredményt, és azt remélem, hogy ha győzelem van, akkor majd mindenki örül. Mert az emberek nagy része drukkol. Nem én vagyok egyedül ebben a cipőben, sokakat becsaptak.”

Bíró Icának két ingatlana volt, és mind a kettőből kilakoltatták. Ezeket az új tulajdonos most havi több millióért adja bérbe, az egyikben fogászat, a másikban edzőterem működik jelenleg – ez is kiderül az alábbi riportból. A kormánypárti csatorna tudósítása azzal a mondattal végződik, hogy Bíró Ica életében így most az egyetlen biztos pont a nyugdíj, arról viszont nem esik szó, hogy ez a bizonyos nyugdíj annyira alacsony, hogy a 67 éves egykori modell még segélyre is rászorul. Ez a biztos pont ugyanis egy havi 103 ezer forintos nyugdíjat jelent, és hát Bíró Ica minden bizonnyal sok mindenre képes, de ennyiből egy hónapig Budapesten megélni még az ő számára is nagy kihívás.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)