Balogh Levente milliárdos szerint ezért rossz döntés elhagyni az országot: Téves őrület, hogy minden jobb, ami külföld

Balogh Levente újabb meghökkentő nyilatkozatában amellett is érvelt, hogy újra be kéne vezetni a sorkatonaságot.

2024. június 14., 08:57

Szerző:

Balogh Levente az RTL műsoraiból, a Cápák közöttből és Az álommelóból lett ismert, de az utóbbi időben meghökkentő nyilatkozatai miatt hallunk róla a legtöbbet. A milliárdos nemrégiben arról beszélt, hogy szerinte teljesen jó a magyar oktatásügy úgy, ahogy most van, most pedig egy olyan interjúja került be a hírekbe, amiben a sorkatonaság visszaállítása mellett érvel.

Balogh Levente szerint szükség van a sorkatonaságra

Balogh Levente a TalkTV nevű YouTube-csatornán tűnt fel, ahol a háromnegyed órás interjúban többek között azt is mondja, hogy az egyetem mellett muszáj dolgozni egy egyetemistának, ha karriert szeretne csinálni.

Említi továbbá, hogy ő, mivel 1969-es születésű, még volt sorkatona másfél évig, és hogy úgy érzi, jót tett neki ez az időszak. Mint mondja, vissza is hozná a sorkatonaságot, igaz, azt mondja, egy év talán elég lenne belőle:

„Bizonyos szintű szigorra szükség van. Én még voltam katona 18 hónapig. Nem örült neki senki, hogy elvesznek ennyi időt az életünkből, de nagyon jót tett nekünk. Kellett, mert embert faragott belőlünk. Megtanultuk kimosni, összehajtani a ruhánkat. Vissza is hoznám, mert szükség van rá. Mondjuk, nem 18 hónapot, de 12-t biztos. Én abban a rendszerben, ahol nincs egyes vagy bukás, nem hiszek. Akkor mi az ösztönző erő arra, hogy jobban teljesítsek? Ilyen jegyek vannak, hogy ejnye-bejnye, meg ügyes voltál. Hagyjuk már!”

Balogh Levente milliárdos jól érzi magát itthon

Influenszerkedő lányáról, Szimónáról beszélve pedig azt említi, hogy mennyire tévesnek tartja azt a megközelítést, ami szerint külföldön minden jobb, mint itthon, igaz, erről az elméletről már meghaladottként beszél:

„Szimóna, szegény még belesett ebbe... igaz, hogy Z generációs, de még beleesett ebbe a téves magyar vagy kelet-európai őrületbe, hogy minden az a jó, ami a nyugat, minden az a jó, ami a külföld. A Bólyaiba járt, nagyon jól voltak az eredményei, aztán kitalálták persze, hogy ő megy a Kingston egyetemre Londonba. Először mondtam, hogy oké, a negyediket már egy külföldi iskolában végezte el, aminek már nem örültem, de muszáj volt. Aztán bejutott, de harmadikban már rájött, hogy egy az, hogy nem akar Londonban élni, kettő, hogy nem akar külföldön élni, három, hogy ő nem akarja ezt az egészet. És volt egy felesleges futásunk Anglia és Magyarország között.”

Balogh Levente azt mondja, az angliai tanulóévek negatív tapasztalatot jelentettek a lányának, és még csak arra sem volt jó a dolog, hogy Szimóna nyelvet tanult volna, hiszen már akkor is tudott két nyelven, amikor kiment. Balogh Levente korábban is dicsérte már a magyar oktatási rendszert, és most is hozzáteszi, hogy annyira jó itthon a nyelvoktatás, hogy semmi értelme ezért kimenni külföldre:

„Ma már a magyar iskolákban is meg lehet tanulni a nyelvet, és meg is tanulják a fiatalok, ha elég korán kezdik.”

Ha ön a fentiek alapján úgy érzi, hogy ebből még többet szeretne hallgatni, kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Álommeló)