Balogh Levente elárulta, igazából miért építette fel a cégbirodalmát: Soha nem pénzt akartam keresni

Balogh Levente nem menedzsernek, hanem vállalkozónak tartja magát, de ő nem golfozó, Ferrarival járó vállalkozóktól tanult.

2024. május 23., 14:52

Szerző:

Balogh Levente a Cápák között és Az álommeló című realitykből ismerős az RTL nézőinek. A Szentkirályi ásványvizet is forgalmazó cégbirodalmat irányító vállalkozó-médiaszemélyiség csütörtökön a Reggeli című műsorban is szerepelt, és elmesélt egy meghökkentő sztorit a családjáról.

Balogh Levente a nagyapjától örökölte a vállalkozói vénát

Balogh Levente szerint vállalkozó- és menedzsertípusú emberek léteznek. Ő saját magát az előbbi kategóriába sorolja, és azt is elárulja, melyik felmenőjétől örökölhette ezt a vénát:

„Az anyai nagyapámtól örököltem szerintem. Neki Mosonmagyaróváron volt húsgyára és Budapesten négy hentesüzlete. Nagyon jó üzletember volt, tudta, hogy baj lesz, és eladott mindent. Az a baj, hogy túl okos volt, mert ha hagyta volna, hogy elvegyék, akkor megmaradt volna a pénze. Volt egy raklap pengője, utána azt tudjátok, hogy azt söprögették az utcán [a hiperinfláció miatt] – eladott mindent, hogy aztán elveszítsen mindent. Utána Budapesten lett az egyik hentesüzletében hentes. De abszolút vállalkozó szellemű volt, tőle örököltem, és ez elkísért meg elindított az életben engem is.”

Balogh Levente azt is elmeséli, hogy a kommunizmusban ő válogatott sportoló volt, és ez arra volt jó, hogy másként nem mehetett volna külföldre akkoriban, de így viszont volt átjárása Európába, és a többieknél előbb eltanulhatta, hogyan működik a kapitalista rendszer, illetve hogy hol mi hiányzik, miből lehet pénzt teremteni. Hozzáteszi azonban a következőket is:

„Soha nem voltam pénzalapú befektető. Soha nem pénzt akartam keresni, hanem brandet, márkát akartam építeni. Már 15-16 éves koromban, ahogy utazgattunk először a sporttal, aztán a szüleimmel Görögországba, ott már találkoztam a magánszférával, a kapitalista szférával. De nem azokkal, akik golfoztak és Ferrarival jártak, hanem azokkal, akik vállalatbirodalmakat építettek fel, és elkezdtem az ő életüket tanulmányozni.”

Az alábbi interjú tartalmazza a fentieket.

Balogh Levente családja

A milliárdos egyébként egy korábbi interjúban is beszélt a családjáról az RTL-nek, akkor a következőket árulta el a nevelkedéséről:

„a családunkban 9 apáca volt és 3 pap, úgyhogy nagyon szerették volna, hogy a piárba iratkozzam be. A nagymamák szerintem titkon remélték, hogy pap leszek, mondjuk ezt nem gondolhatták komolyan. Egy év után ki is... el is kerültem. Megkértek a tanár urak, a papok, hogy keressek egy másik iskolát. Nem azért egyébként, mert annyira nagy baj volt velem, hanem szombaton nem jártam iskolába, mert válogatott sportoló voltam, és a piárban szombaton volt tanítás. Úgyhogy ezt nem tolerálták nekem, mondták, hogy vagy a sport, vagy az iskola. Egyszerű választás volt, hiszen már akkor magyar bajnok voltam és magyar válogatott. Úgyhogy iskolát váltottam. De nagyon örülök neki, mert az édesapám szakmáját tanulhattam: Nagykőrösön a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában tanultam, ahol élelmiszer-tartósító lettem.”

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Álommeló)