Ambrus Attila elárulta, Juszt László helyett igazából ki adta neki a Viszkis becenevet

Sokan Juszt László tudósításaiból ismerték meg a Ambrus Attila bankrablót a Viszkis néven, de a becenév igazából nem tőle származik.

2024. június 10., 15:46

Szerző:

Az egykori Viszkis Rabló dupla interjút adott a YouTube-on Ágai Kis András MUTASD MAGAD! című műsorában, és az első részből azért lett botrány, mert Ambrus Attila meglehetősen kemény szavakkal kritizálta Berki Krisztiánt. Hát most itt a második rész.

Ambrus Attila a beceneve eredetéről

Ambrus Attila a whisky kapcsán a következőket meséli:

„Gyerekkoromban a Dallas című tévésorozaton nőttem fel. És ugye ott volt egy Larry Hagman nevezetű úriember, néhány májat már cseréltek rajta, Isten nyugosztalja, ő sem él már. Ő volt Jockey, ő egy rossz karakter volt, és úgy nekem megtetszett a faszi akkor. Az eredeti történet: azt mondják sokan, hogy Juszt Lászlótól kaptam ezt az elnevezést, mert ugye mindig a balhék előtt megittam egy-egy felest, de aztán kiderült, hogy Jónás Józsi bűnügyi újságíró még a Reform című újságnál kezdte a '90-es években, és ő volt az első. Józsival utána találkoztam, és ő volt az, aki elnevezett. Mert ugye a zsaruk annyit tudtak, hogy valaki a környéken megiszik egy-két felest.”

Ambrus Attila ezt követően pontosítja, hogy ez első bankrablása előtt vodkát ivott, mert akkor még nem volt pénze whiskyre, de onnantól kezdve mindig szigorúan ragaszkodott a később névjegyévé vált italhoz. A lebukását is ennek köszönheti: az utolsó rablása előtt egy egész üveg whiskyt megivott, amitől a bankban a sorára várva elaludt.

Ambrus Attila: jön a Viszkis whisky

Van egy nagy bejelentése is Ambrus Attilának: végre érkezik az a termék, ami már az első perctől kezdve kézenfekvő lett volna. Igen, lesz saját márkás whiskyje a Viszkis rablónak.

„Éppen most vagyok abban a helyzetben, hogy úgy néz ki, hogy lesz saját whiskym. Van egy nagyon komoly arc Magyarországon, egy nagyon nagy talentum, 30 éve csinálja azt, amit csinál. Úgy néz ki, hogy vele meg tudok állapodni. Több éve már a hordóban érlelődnek azok a whiskyk, amik valószínűleg majd a nevemmel fognak a polcokra kerülni”

– meséli Ambrus Attila, de azt nem mondja el, hogy mi lesz a termék fantázianeve, mindenesetre a Viszkis whisky tűnik a legkézenfekvőbbnek.

Az interjúban szóba kerül ezen kívül, hogy Ambrus Attila sosem volt különösebben vallásos, bár gyerekként járt hittanra – de ott is csak megitta a misebort. Említi, hogy sok vallásos közösségben a mai napig nem szívesen látott személy: a szegedi zsinagógából tavaly „kivágták”, mert a rabbi azt mondta rá, hogy „nem elég kóser”. Az esztergomi bazilikában dolgozó hölgy állítólag azt javasolta, hogy a templomba vásároljanak vázákat Ambrus Attilára, de itt is az lett a döntés, hogy bűnözőktől nem vásárolnak. Az egykori rabló ekkor rámutat, hogy ez a döntés nyilván nem a megbocsátás jegyében született.

Alább találja a teljes interjút, mármint a második részt.

(Kiemelt kép: YouTube/Ágai)