Tóth Gabi az Isten, haza, család hármas jelszóval buzdít: Harcolj, szolgálj!

Tóth Gabi inspirál és felszólít legfrissebb posztjában.

2024. május 23., 08:55

Szerző:

Tóth Gabi nem Magyar Pétertől, hanem Magyar Gábortól publikál egy idézetet ma reggeli posztjában, aki egy kedves ismerőse. Érdemes végigolvasni az énekesnő által lelkesen megosztott gondolatokat.

Tóth Gabinak sokat adott

Tóth Gabi azzal vezeti be a Facebookján, illetve az Instagramján az alábbi idézetet, hogy az „sokat adott” a számára. Hát olvassuk el: amint azt a címben már elárultuk, szerepel benne a magyar jobboldal régi szlogenje, az Isten, haza, család, valamint rengeteg, felszólító módba tett ige, .

„Minden reggel azzal kelni, hogy valami hasznosat csinálj. Hogy minden tettednek legyen egy messzire mutató tartalma. Hogy elveszni látszó értékekért harcolj. Hogy fát ültess. Hogy megírj egy benned felzendülő verset. Hogy hasznosíts újra elpazarolt, kihajított, szemétnek ítélt dolgokat. Dalolj a lelkedből. Hogy gondolkodj, és ha valamire jutottál, azzal próbálj segíteni. Hogy dönts: mi IGEN, és mi NEM. Hogy figyeld a világot, megértsd, ha valahol alattomos veszély közelít, és próbáld megelőzni, segíts elhárítani azt. Hogy szeress minden hozzád tartozót. Istent, hazát, családot, fűt, fát, virágot. Hogy szolgálj, hogy szeresd a múltadat, akik előtted küzdöttek, érted éltek, hogy te is másokért élhess. A puszta létezésed kötelez erre. Hogy vagy. Hogy sorsot kaptál. Menned kell az úton. Azon a keskenyen. És hogy ne törjön meg, ha nem értenek. Hogy ne fájjon, ha mellőznek. Ezen szenvedni egyáltalán nem dolgod. Mert élet fakad kezed nyomán. Mindenki után következik valami a világban. És EZ a nem mindegy. Ez az az egy, ami értelmet ad minden reggelnek. Mert amit TE elérsz, amit mások sikernek neveznek, az nem a TE érdemed. Az a szüleid dicsősége. Isten áldja őket éltükben, vagy haló poraikban. A TE eredményed, érdemed mindaz, ami a te tetteidből, életedből következik, ami általad testesül meg a világban. Ahogyan te folytatódsz. Az lesz a te sikered. A mindennapi erőfeszítés, ami értelmet nyerni akkor fog, ha már nem leszel. Amikor már nem ITT leszel. Mert akkor is leszel valahol, és látni fogod, mit hoztál a világra. Mit tettél, és mit nem tettél. Hogy mit alkottál, mit hagytál szótlanul, és mi ellen küzdöttél. Az élet szép. És ETTŐL szép. Jó reggelt kívánok!”

– hát ezeket üzeni Tóth Gabi a követőinek.

A fenti szöveg érdekessége, hogy a minden bizonnyal inspirálónak szánt üzenetbe hogyan szövi bele a szerző a kormánypropaganda által folyamatosan hangsúlyozott félelmeket, miszerint mindig valaki az életünkre tör és harcolnunk kell az éppen kiválasztott ellenségkép ellen. „Elveszni látszó értékekért harcolj” – szerepel a szövegben, ami meglepő éleslátással emeli ki, hogy nem feltétlenül valós, hanem csak vélt ellenségkép ellen folyik ez a bizonyos nagy harc. Nem elveszőben levő, csak elveszni látszó értékekről van szó, nincs szükség valódi fenyegetésre ahhoz, hogy a harc elinduljon, vagyis inkább folytatódjon. Itt eszébe juthat az embernek Tóth Gabi azon nyilatkozata, ami szerint ma Magyarországon keresztényüldözés folyik – ő nyilván a kereszténységet is elveszni látszó értéknek látja hazánkban.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)