Alföldi Róbert még sosem keresett ilyen jól, összeget is mondott: Amennyit kérek, azt megadják

Alföldi Róbert ugyan nem rendez annyit, amennyit szeretne, de a keresetére viszont nincs panasza.

2024. február 12., 09:42

Szerző:

Alföldi Róbert a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott előadást pénteken este, amiről a Blikk közölt most friss riportot, elsősorban arra fókuszálva, hogy a Nemzeti Színház egykori igazgatója most állást foglalt Vidnyánszky Attilával és a két színész súlyos sérülését okozó balesettel kapcsolatban.

Alföldi Róbert azt mondja, az ő vezetése alatt ilyen nem fordulhatott volna elő, hiszen a műszaki vezetőnek is ellenőriznie kell egy díszletet, mielőtt azt használatba veszik. Alföldi Róbert úgy tudja, a Rómeó és Júlia díszletét a műszaki vezető nem hagyta jóvá az aláírásával, mégis használatba vették azt, be is következett a baleset, amivel kapcsolatban az 56 éves színész-rendező súlyos kritikát fogalmaz meg.

Szóba kerül azonban egy pozitívabb téma is: Alföldi Róbert azt mondja, bár szívesebben rendezne még többet, színészként, illetve fellépésekkel rendkívül jól keres mostanában. Az előadáson a tudósítás szerint a következők hangzottak el:

„nem szégyellem, mert megdolgozom érte. Játszom olyan helyen, ahol harmincezret kapok, de olyan helyen is, ahol nagyon jól fizetnek. Egyáltalán nem kell szégyellni, ha az ember pénzt keres. Amennyit kérek, azt megadják, akkor miért kérjek kevesebbet?”

Alföldi Róbert elárulta, hogy előfordul, hogy egyhavi keresetnek megfelelő összeget kap egyetlen estéért. Mostani nyilatkozata már csak azért is elgondolkodtató, mert még két éve sincs, hogy a színész-rendező D. Tóth Kriszta műsorában arról beszélt 2022 májusában, hogy aggódik amiatt, hogy a pályája leszállóágba került, és aggasztja, hogy vajon lesz-e munkája a jövőben.

„Az elmúlt öt évről az jut eszembe, hogyan marginalizálódtam vagy hogyan csúsztam ki a pálya szélére. Úgy érzem, hogy légüres térbe kerültem. [...] Nagyon zavar, hogy azon agyalok, vajon lesz-e munkám. Ezzel soha nem kellett foglalkoznom, most mégis foglalkozom vele.”

– idézte akkor Alföldi Róbert szavait szintén a Blikk.

És bár most kevesebb van belőlük, mint lehetne, de azért a Centrál Színházban két hét múlva bemutatnak egy új Alföldi-rendezést, amire március végéig már el is fogyott az összes jegy. Erről szól az alábbi poszt, ami a következőket tartalmazza:

„Arthur Miller: Az ügynök halála; Rendező: Alföldi Róbert; Centrál Színház; Premier: 2024. február 24. Március végéig teltház, de hamarosan érkeznek az áprilisi jegyek! Alföldi Róbert új rendezése ma is érvényes hangon szólaltatja meg Miller érzelmes remekművét. A fojtogató családi légkör, az apai elvárásoknak való megfelelési kényszer, a zavaros múlttal és reménytelen jövővel való szembenézés képtelensége sokunknak ismerős lehet. A Centrál Színház új bemutatójában Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence játsszák a főbb szerepeket. Videókredit: Centrál Színház | Beleslin Milivoj, Weddingmovies.hu”

Itt lehet megnézni az új előadást beharangozó videót.

(Kiemelt kép: a Centrál Színház honlapja)