3 sztárrecept húsvétra: Balázs Klári így készíti Korda György kedvencét

Ha a sonka-tojás-torma-kalács négyszögből kimozdulna, sorolunk pár receptet, ezek Korda György és más sztárok kedvencei!

2024. március 31., 06:31

Szerző:

Boldog húsvétot kívánunk önnek egy kifejezetten húsvéti, és két egész évben telitalálat sztárrecepttel – az első rögtön Korda György kedvence, amit  Balázs Klári talán ezen a hosszú hétvégén is elkészít neki.

1. Korda György – bolognai spagetti

Korda György kedvenc étele a bolognai spagetti. A népszerű énekes elárulta, hogy a felesége készíti el a legfinomabban. A Ripostnak Balázs Klári néhány évvel ezelőtt elárulta a receptet. Ezek a hozzávalók kellenek:

  • fél kiló darált marhahús
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 üveg paradicsompüré
  • bazsalikom, kakukkfű
  • füstölt kolbász
  • 500 g spagetti
  • sajt

Ez pedig az elkészítés módja: olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst és a karikára vágott kolbászt, megpirítjuk. Beletesszük az apróra vágott sárgarépát és a felezett koktélparadicsomokat. Hozzáadjuk a paradicsompürét és 25-30 percig alacsony lángon főzzük, közben hozzáadjuk a bazsalikom és kakukkfű leveleket. Kifőzzük a tésztát a csomagoláson látható utasítás szerint. A bolognait jó sok sajttal tálaljuk és például az alábbi interjú nézése közben fogyasztjuk.

2. Gáspár Bea – húsvéti sajttekercs

Na de térjünk rá a legaktuálisabb fogásra, mert ez a sajttekercs egy húsvéti hidegtálon rendkívül jól veszi ki magát, Gáspár Bea is elsősorban az ünnepre ajánlja. A mindmegette.hu videós receptjét alább találja, a hozzávalók a következők:

  • 10 szelet trappista sajt
  • 10 db tojás
  • 1-2 ek mustár
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • bors
  • 2-3 db tömlős, natúr krémsajt
  • 10-15 szelet fekete-erdei sonka
  • 10 szelet cheddar sajt

Nézze csak meg, hogyan készül...!

3. Gombos Edina – kukoricaszuflé

A családjával Floridában élő médiaszemélyiség az Instagramján tett közzé egy isteni receptet novemberben. Amint Gombos Edina írja, az USA déli államaiban közkedvelt köret a kukoricaszuflé, aminek a másik neve kukoricapuding és nagyon hasonlít az Amerikában cornbread néven ismert ételre. A hozzávalók:

  • 115 g vaj és további 15 g a tepsiben olvasztva
  • 80 g sárga kukoricadara (finomszemcsés)
  • 30 g liszt
  • 50 g kristálycukor
  • csipet sütőpor, szódabikarbóna és só
  • 2 egész tojás
  • 240 g tejföl
  • 430 g édes kukorica, egész szemes, leszűrve
  • 420 g krémes állagú kukorica (szósszal együtt)

A következőképpen készítendő:

„keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban! Egy másik nagyobb tálban verd fel a tojásokat! Keverd hozzá a tejfölt és a 115 g olvasztott vajat, forgasd hozzá a kukoricákat! Közben 15 g vajjal tedd a tepsit az előmelegített sütőbe! Amíg megolvad a vaj, a száraz hozzávalókat keverd hozzá a kukoricás masszához! Mehet a tepsibe a kész massza! Nagyjából 1 óra 15 perc alatt készül el. Tűpróbával ellenőrizd a belsejét, ha nem ragad, akkor kész.”

Nézze meg a recepthez tartozó videót!

(Kiemelt kép: YouTube/Mutasd magad)