3 sztárrecept húsvétra: Balázs Klári így készíti Korda György kedvencét
Ha a sonka-tojás-torma-kalács négyszögből kimozdulna, sorolunk pár receptet, ezek Korda György és más sztárok kedvencei!
Boldog húsvétot kívánunk önnek egy kifejezetten húsvéti, és két egész évben telitalálat sztárrecepttel – az első rögtön Korda György kedvence, amit Balázs Klári talán ezen a hosszú hétvégén is elkészít neki.
1. Korda György – bolognai spagetti
Korda György kedvenc étele a bolognai spagetti. A népszerű énekes elárulta, hogy a felesége készíti el a legfinomabban. A Ripostnak Balázs Klári néhány évvel ezelőtt elárulta a receptet. Ezek a hozzávalók kellenek:
- fél kiló darált marhahús
- 4 szál sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 üveg paradicsompüré
- bazsalikom, kakukkfű
- füstölt kolbász
- 500 g spagetti
- sajt
Ez pedig az elkészítés módja: olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst és a karikára vágott kolbászt, megpirítjuk. Beletesszük az apróra vágott sárgarépát és a felezett koktélparadicsomokat. Hozzáadjuk a paradicsompürét és 25-30 percig alacsony lángon főzzük, közben hozzáadjuk a bazsalikom és kakukkfű leveleket. Kifőzzük a tésztát a csomagoláson látható utasítás szerint. A bolognait jó sok sajttal tálaljuk és például az alábbi interjú nézése közben fogyasztjuk.
2. Gáspár Bea – húsvéti sajttekercs
Na de térjünk rá a legaktuálisabb fogásra, mert ez a sajttekercs egy húsvéti hidegtálon rendkívül jól veszi ki magát, Gáspár Bea is elsősorban az ünnepre ajánlja. A mindmegette.hu videós receptjét alább találja, a hozzávalók a következők:
- 10 szelet trappista sajt
- 10 db tojás
- 1-2 ek mustár
- só
- 15 dkg vaj
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 csokor friss petrezselyem
- bors
- 2-3 db tömlős, natúr krémsajt
- 10-15 szelet fekete-erdei sonka
- 10 szelet cheddar sajt
Nézze csak meg, hogyan készül...!
3. Gombos Edina – kukoricaszuflé
A családjával Floridában élő médiaszemélyiség az Instagramján tett közzé egy isteni receptet novemberben. Amint Gombos Edina írja, az USA déli államaiban közkedvelt köret a kukoricaszuflé, aminek a másik neve kukoricapuding és nagyon hasonlít az Amerikában cornbread néven ismert ételre. A hozzávalók:
- 115 g vaj és további 15 g a tepsiben olvasztva
- 80 g sárga kukoricadara (finomszemcsés)
- 30 g liszt
- 50 g kristálycukor
- csipet sütőpor, szódabikarbóna és só
- 2 egész tojás
- 240 g tejföl
- 430 g édes kukorica, egész szemes, leszűrve
- 420 g krémes állagú kukorica (szósszal együtt)
A következőképpen készítendő:
„keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban! Egy másik nagyobb tálban verd fel a tojásokat! Keverd hozzá a tejfölt és a 115 g olvasztott vajat, forgasd hozzá a kukoricákat! Közben 15 g vajjal tedd a tepsit az előmelegített sütőbe! Amíg megolvad a vaj, a száraz hozzávalókat keverd hozzá a kukoricás masszához! Mehet a tepsibe a kész massza! Nagyjából 1 óra 15 perc alatt készül el. Tűpróbával ellenőrizd a belsejét, ha nem ragad, akkor kész.”
Nézze meg a recepthez tartozó videót!
(Kiemelt kép: YouTube/Mutasd magad)