Katar 2022 – Matthäus szerint az argentin válogatott a legfőbb esélyes

Lothar Matthäus szerint az argentin labdarúgó-válogatott az aranyérem legfőbb várományosa a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon.

2022. november 15., 11:36

Szerző:

A 150 mérkőzéssel német válogatottsági rekorder, volt magyar szövetségi kapitány a Sky szakértőjeként kifejtette, hogy szerinte a katari világbajnokságon az új világbajnok dél-amerikai együttes lesz. Matthäusnál a brazil és a címvédő francia válogatott következik a favoritok sorrendjében.

„Az érzéseim mégis az argentin válogatott felé hajlanak, mert kiváló benne a csapatszellem, és kiegyensúlyozott, erős az együttes” 

– mondta, és hozzátette: a hétszeres aranylabdás Lionel Messi „nagyon jó formában futballozik, jobban játszik, mint korábban.” A Copa Americán aratott tavalyi győzelmük hihetetlen lökést adhat nekik, míg a legutóbbi vb-hez képest – melyen a nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak a későbbi aranyérmes franciáktól – Messinek már nem feltétlen kell mindent egyedül megoldania, mivel több társ van mellette, aki minőséget képviselve képes eldönteni a meccseket.

A 19 vb-meccsel rendelkező Messi nemcsak beérheti, hanem meg is előzheti Matthäust Katarban, amennyiben az argentin válogatott eljut az éremcsatákig, a Paris Saint-Germain támadója pedig csapata mind a hét találkozóján játszik.

Matthäus Németországnak is szurkol

Matthäus nem felejtette el megemlíteni honfitársait sem. Hozzátette: szeretné – és reméli is –, hogy végül aztán Németország legyen a befutó, ezt kívánja a német szurkolóknak, valamint barátjának, Hansi Flick szövetségi kapitánynak. Kiemelte: jó lenne, ha a német futball képviseletében a válogatott a világbajnokságon folytatná azt a pozitív menetelést, amelyet a klubcsapatok ősszel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában bemutattak. „Mint mindig, most is nagyon jó esélyeink vannak, hogy trófeával térjünk haza” – hangsúlyozta.

A négyszeres arany-, ezüst- és bronzérmes német együttes 2018-ban címvédőként vett részt az oroszországi vb-n, amelyen nem jutott tovább csoportjából, miután Svédország, Mexikó és a Koreai Köztársaság mögött negyedikként végzett.

(Kiemelt képünk: 2022. október 27., Baden-Württemberg, Freiburg Im Breisgau: Labdarúgás: Európa Liga, SC Freiburg - Olympiakosz Pireusz, csoportkör, G csoport, 5. játéknap az Európa-Park Stadionban: Lothar Matthäus, a TV futballszakértője a mérkőzés előtt. Fotó: Tom Weller/dpa
Tom Weller / Deutsche Presse-Agentur GmbH / dpa Picture-Alliance via AFP)