Katar 2022 - vendégmunkásokat támogat Hollandia, de nem bojkottál

Katarban, a vasárnap kezdődő világbajnokság helyszínein dolgozó vendégmunkások támogatására bocsájtja árverésre a Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a válogatott vb-mezeit.

2022. november 15., 09:00

Szerző:

Hollandia futballszövetsége, a KNVB korábban is bírálta a szervezőket a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt.

A szövetség a játékosokkal egyeztetett, és ezt követően született az a döntés, hogy az online árverésből befolyó összeget a Katarban dolgozó külföldi munkavállalók támogatására ajánlják fel.

Virgil van Dijk csapatkapitány jelezte: remélik, hogy így is hozzá tudnak járulni a változásokhoz, mivel a vendégmunkások nagyon rossz körülmények között dolgoztak a stadionoknál.

„Mindenki számára világos, hogy ezeken a feltételeken valóban javítani kell" - tette hozzá a Liverpool légiósa. "A tárgyalótermekből már sokat tettek a munkavállalók helyzetének javítása érdekében, de mi az öltözőből is szeretnénk ehhez hozzájárulni.”

A holland delegáció Katarban, a világbajnokság helyszínén találkozni fog vendégmunkások húszfős csoportjával, akik társaikat képviselve meglátogathatják majd a válogatott egyik edzését.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.

A brazil válogatott Svájc 1-0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.