Katar 2022 - vendégmunkásokat támogat Hollandia, de nem bojkottál

Katarban, a vasárnap kezdődő világbajnokság helyszínein dolgozó vendégmunkások támogatására bocsájtja árverésre a Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a válogatott vb-mezeit.

2022. november 15., 09:00

Szerző:

Hollandia futballszövetsége, a KNVB korábban is bírálta a szervezőket a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt.

A szövetség a játékosokkal egyeztetett, és ezt követően született az a döntés, hogy az online árverésből befolyó összeget a Katarban dolgozó külföldi munkavállalók támogatására ajánlják fel.

Virgil van Dijk csapatkapitány jelezte: remélik, hogy így is hozzá tudnak járulni a változásokhoz, mivel a vendégmunkások nagyon rossz körülmények között dolgoztak a stadionoknál.

„Mindenki számára világos, hogy ezeken a feltételeken valóban javítani kell" - tette hozzá a Liverpool légiósa. "A tárgyalótermekből már sokat tettek a munkavállalók helyzetének javítása érdekében, de mi az öltözőből is szeretnénk ehhez hozzájárulni.”

A holland delegáció Katarban, a világbajnokság helyszínén találkozni fog vendégmunkások húszfős csoportjával, akik társaikat képviselve meglátogathatják majd a válogatott egyik edzését.

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.