Katari vb: sajtóforrások szerint kilobbizták a fradistákat a keretből

Marokkói források szerint nagyon pórul jártak a Ferencvárosban játszó Ryan és Samy Mmae, miután a kapitány erősebb helyi lobbival rendelkező focistákra cserélte le őket.

2022. november 12., 16:37

Szerző:

Kisebb botrány kerekedett abból Marokkóban, hogy a magyar NB I-es FTC-ben játszó Ryan és Samy Mmaeét nem tették be a katari világbajnokságra induló válogatott keretbe. A helyi sajtó szerint Walid Regragui szövetségi kapitány nagyobb helyi lobbierő kedvéért más játkosokkal helyettesítette őket az induló válogatottban.

Szeptember végén még úgy tűnt, a Mmaee-testvérpár szereplelni fog a vb-n, végül azonban nem utazhattak el a többiekkel, nem kaptak helyet a válogatottban. Ez ugyanakkor még Vahid Halihodzic, volt marokkói szövetségi kapitány utolsó heteiben történt, őt azonban a szövetség hamarosan Regragui-re váltotta le.

A marokkói sportújságok a váltással kapcsolatban értetlenségüknek adtak hangot, A Meghress portál egyenesen sportpolitikai fordulatról beszél, amihez semmi köze a Fradi idegenlégiósainak teljesítményéhez:

„De hiába kezdőjátékosok és szerepelnek rendszeresen a Ferencvárossal az európai kupákban, a két fivért feláldozta a marokkóiak új szövetségi kapitánya, Walid Regragui. Abderrazak Hamdallah és Badr Banoun behívása Ryan és Samy Mmae rovására azt mutatja, hogy Regragui engedett a helyi lobbik nyomásának. Sportszakmailag semmi sem indokolja ezt a döntést, különösen, hogy a Mmaee-testvérek versenyképes sorozatokban szerepelnek, míg előbbi kettő a szaúdi és katari bajnokság szünetelése miatt már több hete nem is játszott a klubjában.”  – írták.

(Kiemelt kép: Ryan és Samy Mmaee a Ferencváros mezében. Fotó: Fradi.hu)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.