Hazatértek a világbajnokok, így senkinek sem kell munkába mennie

Munkaszüneti napot hirdetett az argentin elnök a világbajnok futballválogatott hazatérésének napjára.

2022. december 20., 18:30

Szerző:

Hazaérkezett a katari világbajnokságról az aranyérmes argentin labdarúgó-válogatott.

A csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, elsőként - a vb-trófeával a kezében, nyakában az éremmel - Lionel Messi szállt ki belőle, oldalán a szövetségi kapitány Lionel Scalonival. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben.

Az éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben 11-esekkel győzték le a 2018-ban bajnok franciákat. Argentína 36 év után nyert ismét futball-világbajnokságot.

Az együttest a La Mosca rockbanda is köszöntötte, amely eljátszotta a Muchachos (Srácok) című számot, Katarban ez volt az argentinok vb-himnusza.

A helyi szövetség közlésének megfelelően a csapat napközben egy nyitott busz tetején a főváros szívébe ment, hogy a drukkerekkel közösen is megünnepelje a diadalt. A lépésben haladó jármű a szövetség székházától indult, az utcákon pedig több százezren gyűltek össze, hogy személyes jelenlétükkel fejezzék ki köszönetüket, és lássák az aranyérmes játékosokat, valamint a vb-trófeát. A legtöbb ember a Plaza de la Repúblicán gyűlt össze, ahol már a vasárnapi finálé után is milliós tömeg gyűlt össze.

Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet. Ennek megfelelően a vasúttársaság közlése nyomán a vonatok és az állomások rendkívül zsúfoltak voltak a parádéra igyekvő emberek miatt, illetve a mobilhálózatok a határértékhez közel teljesítenek.

(Kiemelt kép: Ünneplő százezrek várták a világbajnok argentin válogatottat Buenos Aires utcáin 2022. december 20-án. Fotó: Emiliano Lasalvia / AFP)