Mindenki szuperlatívuszokban beszél Messiről

Híres sportolótársai is szuperlatívuszokban nyilatkoztak Lionel Messiről, akinek vezetésével Argentína vasárnap megnyerte a katari labdarúgó-világbajnokságot, a döntőben 11-esekkel felülmúlva az előző vb-n győztes Franciaországot.

2022. december 19., 10:46

Szerző:

Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó úgy fogalmazott: „Tovább íródott a futballtörténelem, ahogy mindig, lenyűgözően. Messi megnyerte az első világbajnoki címét, pályafutása alapján megérdemelten. Sportágunk jövője számára óriási ajándék volt ez a látvány. Gratulálok, Argentína! Diego biztosan mosolyog most.”

Alberto Fernandez, argentin államelnök azt mondta: „Mindig együtt. VILÁGBAJNOKOK VAGYUNK. Nincs több szó. Köszönöm, Argentína!”

Emmanuel Macron, francia államfő így méltatta a győztest: „Gratulálok a francia csapatnak a vb-szerepléshez, a küzdőszellemhez. Elkápráztattátok a nemzetet és világ futballszurkolóit.”

Roger Federer, 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező szerint: „Tündérmese, Argentína! Messi, te időről időre újraértelmezed a nagyszerűséget. Megtiszteltetés nézni a játékodat.”

Andy Murray, háromszoros Grand Slam-győztes teniszező: „Messi minden idők legjobb sportolója! És most nem csak a futballra gondolok. Micsoda férfi."

Tiger Woods, 15-szörös major-győztes golfozó így méltatta Messit: „Ő a legnagyszerűbb labdarúgó, akit valaha láttam. Mondhatjuk Pelét és Maradonát, de ezzel együtt úgy gondolom, hogy őrület, amit Messi a labdával művel. Hozzáragad a lábához.”

(Kiemelt képünk: Lionel Messi argentin csapatkapitány a feleségével, Antonela Roccuzzóval és két fiával a torna legjobb játékosának járó trófeát fogja, miután csapata 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Ronald Wittek)