Kettős magyar kiesés a US Openen

Mindkét magyar teniszező kikapott a második forduló szerdai játéknapján. 

2023. augusztus 31., 07:56

Szerző:

A világranglistán 92. Marozsán Fábián jól kezdett a 22. helyen kiemelt francia Adrian Mannarinó ellen. A fiatal magyar versenyző 3:2-nél nagy csatában elvette Mannarino adogatását, majd 40–15-re hozta a saját szerváját, így egy brékkel be is húzta az első szettet. 

A folytatásban rövidültek a gémek, a brékek tekintetében Mannarino a három nyert játszmája alatt 6:1-re tett szert. Marozsán számára talán még a harmadik szett helytállása lehet biztató a jövőre nézve. A mérkőzés 2 óra 15 percig tartott – számol be az Index

A világranglista 57. játékosa az ausztrál Rinky Hijikatával mérkőzött meg. Fucsovics Márton az 1 óra 54 perces összecsapás első szettjében máris játszmaelőnyt harcolt ki, ahogy a másodikban is. Azonban a harmadik szettben Hijikata 1:1 után már nem adott gémet Fucsovicsnak, aki újabb három szervajátékot elveszített. Az erőviszonyok ezután nem változtak.

Korábban nem fordult elő a US Open történetében, hogy egyszerre két magyar férfi játékos is ott legyen a második körben – írja a Nemzeti Sport.

US Open, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

férfiak:
Adrian Mannarino (francia, 22.)-Marozsán Fábián 3:6, 6:3, 6:4, 6:1
Rinky Hijikata (ausztrál)-Fucsovics Márton 6:1, 6:2, 6:1

(Kiemelt képünkön Fucsovics Márton. Fotó:  Koen Suyk / ANP / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.