Fucsovics továbbjutott, Udvardy kiesett

Fucsovics Márton hatalmas csatában sikerrel vette az első fordulót az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen, Udvardy Panna számára viszont véget ért a verseny.

2023. augusztus 29., 07:56

Szerző:

Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is bejutott a második fordulóba férfi egyesben az amerikai nemzetközi teniszbajnokságon. A világranglistán jelenleg 57. magyar éljátékos az ATP-rangsor 31. helyét elfoglaló, a versenyen 31. kiemelt, tehát papíron esélyesebb amerikai Sebastian Korda ellen lépett pályára, és hatalmas, ötjátszmás csatában harcolta ki a továbbjutást.

Ugyanez a bravúr nem sikerült női egyesben Udvardy Pannának (122.), aki az első játszmát megnyerte az ausztrál Ajla Tomljanovic (127.) ellen, de végül a hat évvel idősebb ellenfél rutinja kerekedett felül.

A második fordulóban Fucsovics a világranglista 110. helyén álló Rinky Hijikata ellen lép pályára, a korábban továbbjutó Marozsán (92.) ellenfele pedig a verseny 22. kiemeltje, a francia Adrian Mannarino (35.) lesz.

US Open, 1. forduló:

Férfi egyes: Fucsovics Márton–Sebastian Korda (amerikai) 7-6, 4-6, 7-6, 4-6, 6-4.
Női egyes: Udvardy Panna–Ajla Tomljanovic (ausztrál) 6-3, 2-6, 4-6.

(Képünkön Fucsovics Márton. Fotó: Koen Suyk / ANP / AFP / Netherlands OUT)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Ronald Koeman holland kapitány szerint örülhetnek, hogy pontot szereztek.

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.