Szoboszlai: „nem igazán kellett sok mindent csinálnom”

Szoboszlai Dominik, a Liverpool labdarúgócsapatának középpályása elsősorban a gólpasszt adó Conor Bradley-t dicsérte szerdán a Chelsea elleni angol bajnoki mérkőzésen fejelt találatát követően.

2024. február 1., 09:10

Szerző:

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya január 1-én elszenvedett sérülése óta először lépett pályára kezdőként a Liverpoolban, és a 65. percben, együttese 2-0-ás vezetésénél fejelt a hálóba a 20 éves tehetség jobboldali beadását követően.

„Bradley a fejemre ívelte a labdát, szóval nem igazán kellett sok mindent csinálnom. Nagyon örülünk, hogy nálunk játszik. Már sokszor megmutatta, hogy készen áll”

– nyilatkozta a lefújást követően a BBC-nek Szoboszlai Dominik, hozzátéve, hogy talán ez volt karrierje első fejes gólja. „Mindent kiadtunk magunkból, ami bennünk volt, a kezdők és a cserék is. Megmutattuk a kvalitásainkat, a 4-1 pedig egy remek eredmény.” 

A mérkőzésen óriási fölényben játszott a listavezető Liverpool, mely 27 kapura lövéssel próbálkozott, a rivális négy kísérletével szemben. 

Ez volt a klub 200. győztes mérkőzése a szezon végén távozó Jürgen Klopp irányításával. 

A hétvégén újabb komoly rangadó vár Szoboszlai Dominikékra, mivel a harmadik helyen álló Arsenalhoz látogatnak.

Nagy változásoke lőtt a Liverpool

Mint arról korábban beszámoltunk: Bár 2026-ig szól a szerződése, mégis abbahagyja a munkát a Liverpoolnál Jürgen Klopp. Az edző egy érzelmes videóban jelentette be a döntését, amit állítása szerint már tavaly novemberben jelzett a vezetőségnek. Klopp elmondta, hogy elfáradt, elfogyott az ereje és nem lenne képes tovább csinálni ezt a munkát. Klopp ezt a szezont még befejezi a Liverpoollal, jelenleg 21 meccs után a táblázat élén állnak. Jürgen Klopp a Liverpool hivatalos X-oldalán jelentette be, hogy elfáradt, a szezon végén távozik.

(Kiemelt képünk: A Liverpool magyar középpályása, Szoboszlai Dominik ünnepel, miután megszerezte csapata harmadik gólját a Liverpool-Chelsea Premier League labdarúgó-mérkőzésen 2024. január 31-én. Fotó: Paul ELLIS / AFP)

.