Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

Szoboszlai Dominik készen áll, de combsérülése miatt csak a hétvégén léphet pályára. 

2024. január 23., 16:44

Szerző:

Szoboszlai Dominik közvetlenül lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Akkor Szoboszlai menedzsere úgy fogalmazott: „nem gondolom, hogy nagyon nagy a baj, de a következő napokban vagy héten fog eldőlni, hogy pontosan mennyit kell kihagynia”. Jürgen Klopp a hétfő este megnyert PL-találkozó utáni sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a cserét megelőző szituációban sérült meg a combhajlító izma Szoboszlainak, majd hozzátette, további részletekkel egyelőre nem tud szolgálni, a pontos diagnózisra várni kell. A magyar válogatott csapatkapitánya a 64. percben combját fogva, fájdalmas arccal hagyta el a pályát.

Pepijn Lijnders, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Liverpool FC másodedzője szerint Szoboszlai Dominik a hétvégén újra pályára léphet a csapatban, amelynek viszont három-négy hétig nélkülöznie kell egyiptomi csatárának, az Afrika Kupán megsérült Mohamed Szalahnak a játékát. 

Szoboszlai Dominik a sérülés ellenére jól érzi magát 

Az együttes hivatalos honlapján Lijnders elmondta, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya hétfőn már a társakkal edzett, remekül szerepelt az egymás elleni játékban és jól érezte magát. „Ezután végzett egy kis pluszmunkát a sporttudományos csapatunk tagjaival. „Készen áll, de a holnap esti bevetés még korai lenne neki, úgyhogy a hétvégén léphet pályára, ha semmi nem jön közbe” – idézte a liverpoolfc.com a másodedzőt, aki kitért Szalah állapotára is. A házi góllövőlistát 14 találattal vezető támadó múlt csütörtökön, a Ghána elleni Afrika Kupa-meccsen sérült meg, és az első hírek még arról szóltak, hogy két találkozót kell kihagynia a kontinenstornán, aztán viszont visszatért Angliába, hogy a Liverpoolnál kezeljék combizomproblémáját.

„A részletes vizsgálat során kiderült, hogy komolyabb szakadásról van szó, ez pedig azt jelenti, hogy három-négy hét múlva játszhat újra, ha rendben halad a felépülése. Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy az egyiptomi és a liverpooli orvosi stáb remekül dolgozott együtt és mindketten erre a döntésre jutottak. Ez egy jó példa arra, hogy hogyan kellene a válogatottaknak és a kluboknak együttműködniük” – nyilatkozta Lijnders. A Liverpool szerda este a Fulham vendége lesz a Ligakupa-elődöntő visszavágóján, melyet 2-1-es előnyből vár, vasárnap pedig a Norwich Cityt fogadja az Anfielden az FA Kupában.

A holland szakember elmondta, hogy balhátvéd poszton játszó Andy Robertson már a londoni összecsapáson bevethető lesz, míg Trent Alexander-Arnold – hasonlóan Szoboszlaihoz – a hétvégi kupameccsen térhet vissza a leghamarabb. Curtis Jones a korábbi aggodalmakkal ellentétben nem szenvedett komoly sérülést az AFC Bournemouth elleni bajnokin, így ő is játszhat a Fulham ellen, ellenben Kosztasz Cimikasz két hét múlva térhet vissza a Liverpool edzéseire – írja a Nemzeti Sport.

(Kiemelt képünkön: A Liverpool magyar középpályása, Szoboszlai Dominik (08) és a Newcastle United angol középpályása, Sean Longstaff (36) a Liverpool - Newcastle United angol Premier League mérkőzésen az északnyugat-angliai Liverpool Anfield stadionjában 2024. január 1-jén. Fotó: PETER POWELL / AFP)