A távozó Jürgen Klopp inkább éhen hal, semhogy másik angol klubhoz igazoljon

Az ember egyszer csak realizálja, hogy többé már nem fiatal nyúl, már nem ugrik olyan magasra, mint korábban – mondta a szezon végén leköszönő Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

2024. január 26., 19:43

Szerző:

Bár 2026-ig szól a szerződése, mégis abbahagyja a munkát a Liverpoolnál Jürgen Klopp. Az edző egy érzelmes videóban jelentette be a döntését, amit állítása szerint már tavaly novemberben jelzett a vezetőségnek. Klopp elmondta, hogy elfáradt, elfogyott az ereje és nem lenne képes tovább csinálni ezt a munkát. Klopp ezt a szezont még befejezi a Liverpoollal, jelenleg 21 meccs után a táblázat élén állnak. Jürgen Klopp a Liverpool hivatalos X-oldalán jelentette be, hogy elfáradt, a szezon végén távozik.

 

A bejelentés után nem sokkal sajtótájékoztatót tartott a Liverpool, amelyen több témát is érintett Jürgen Klopp: „A következő évben nem igazolok egyetlen klubhoz, egyetlen válogatotthoz sem. Másik angol klubnál soha nem fogok dolgozni, akkor sem, ha nem lesz, amit ennem” – jelentette ki.

Többek között elmondta, hogy amikor néhány hónappal ezelőtt az újraépülő Liverpoolról beszélt, akkor nem arra gondolt, hogy még évekig marad a klubnál. Azt akarta, hogy a Liverpool előtt egy potenciállal teli jövő legyen, és nem akar egy olyan utas lenni ebben a folyamatban, aki gátolja a fejlődést. Azt is elmondta, hogy nem lesz beleszólása abba, hogy ki lesz az utódja, szerinte ehhez már neki nincs köze.

Arra a kérdésre, hogy miért nem tölti ki a 2026-ig szóló szerződését azt mondta: „Amikor aláírtam a szerződést, azt gondoltam, végtelen az energiám, de kiderült, hogy nincs így. Ez a munka megköveteli, hogy a legjobbadat nyújtsd, nem lehet és nem is szabad úgy dolgozni, ha ez nem így van. Az én edzői felfogásom középpontjában az energia és a kapcsolatok állnak.”

„Az ember egyszer csak realizálja, hogy többé már nem fiatal nyúl, már nem ugrik olyan magasra, mint korábban”

– folytatta az 56 éves szakember.

„Ez nem szándékosan jutott eszembe, egyszerűen csak megtörtént. Nem tudom, milyen a normális élet, ezért rá kell jönnöm” – tette hozzá.

Klopp természetesen már a játékosokkal is közölte a hírt és a reakciókról is beszélt: „Kiválóan fogadták. Annyira jó volt, ezer éve ismerjük egymást. Tudják, hogy nem mondok csak úgy ilyeneket, s főleg nem sétálok el rögtön. Itt vagyok, teljes egészében. Persze, a nyilvánosság előtt a klub többi tagjának is el kellett mondanom a döntésemet, akadtak könnycseppek, de ez természetes, tekintve, hogy milyen régóta dolgozunk együtt.”

„Jól átgondoltam. Mindent meg akarok nyerni a mostani idényben, de ha egy trófeát sem szerzünk, akkor sem gondolom meg magam. Ez független az eredményektől.” Klopp szerint ha a szurkolók vagy a közönség valakit hibáztatni akar azért, mert nem nyert a Liverpool háromszor BL-t, akkor könnyű dolguk van. „Csak engem lehet hibáztatni ezért, senki mást” – mondta a leköszönő edző.

(Kiemelt kép: Jürgen Klopp vezetőedző. és Szoboszlai Dominik Fotó: PAUL ELLIS / AFP)