06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Kobe Bryant bekerült a Hírességek Csarnokába

Szombat este volt a hivatalos beiktatás.

2021. május 16., 11:24

Szerző:

Szombat este hivatalosan is beiktatták a kosárlabda Hírességek Csarnokába Kobe Bryantet, a Los Angeles Lakers tavaly januárban meghalt legendáját. Az ötszörös bajnok, 18-szoros All Star-válogatott játékost korábbi nagy riválisaival, Tim Duncannel és Kevin Garnettel együtt választották be még tavaly a sportág halhatatlanjai közé.

Vanessa Bryant, a kosaras özvegye a beiktatási ceremónián azt mondta: „Ha ő itt lenne, hosszú névsort olvasna fel mindazokról, akik segítették és inspirálták őt pályafutása során. Családtagok, barátok, mentorok, csapattársak, ellenfelek szerepelnének a listán, amelyről én senkit nem szeretnék kihagyni, így csak azt mondom, mindenkinek köszönöm."

Férje nem írt előre beszédet az alkalomra: „Abban azonban biztos vagyok, köszönetet mondott volna mindenkinek, aki hozzásegítette ahhoz, hogy ide jusson, illetve azoknak is, akik kételkedtek benne."

A többi beiktatott játékos közül Duncan – akárcsak Bryant – ötszörös NBA-bajnok, sorozatban 19 idényen át szerepelt a rájátszásban csapatával, a San Antonio Spursszel, az All Star-gálára 15 alkalommal választották be. A döntő legértékesebb játékosa háromszor, az alapszakaszé kétszer volt.

Kevin Garnett egyszeres bajnok, egyszeres alapszakasz-MVP, az All Star-csapatban 15 alkalommal szerepelhetett, az Év legjobb védőötösébe 12-szer került be.

Mellettük további hat játékos, edző és sportszakember került be a Hírességek Csarnokába. Az ünnepséget eredetileg tavaly rendezték volna, ám a koronavírus-járvány miatt idénre halasztották.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/John G. Mabanglo)