A legjobb négy között a magyar kardválogatott

Legyőzték az amerikaiakat az elődöntőben.

2021. július 28., 05:34

Szerző:

A tokiói olimpián a magyar férfi kardválogatott első mérkőzésén, a negyeddöntőben legyőzte az amerikai együttest a fegyvernem szerda hajnali csapatversenyében, és ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz az esti programban biztosan éremért vívhat – írja az MTI.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda 45–36-ra bizonyult jobbnak az Egyesült Államoknál, és az elődöntőben – magyar idő szerint 6.40 órától – az olasz-iráni párharc továbbjutója ellen lép majd pástra. Ebben a számban legutóbb 25 éve, Atlantában nyertek érmet – egy ezüstöt – a magyarok.

„Jól éreztem magam a páston” – mondta a világbajnok Szatmári András, aki a szombati egyéni versenyben meglepetésre már a 32 között kiesett. – „Kicsit fejben rendbe kellett tenni magam, rendezni kellett a gondolataimat, de úgy gondolom, hogy sikerült. Az első asszómmal lendületet tudtam adni a csapatnak, ez szerintem kitartott a végéig. Volt egy-két asszó, amelyben meginogtunk, de jól kijöttünk ezekből, úgyhogy megyünk tovább!”        

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kardválogatott egyik tagja, Szilágyi Áron szombaton bravúros győzelemmel írt történelmet férfi kard egyéniben, ezzel zsinórban a harmadik olimpiai aranyát nyerve meg.

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. július 28. Szatmári András (b) és az amerikai Daryl Homer a férfi kardozók csapatversenyének negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 27-én. A magyar csapat 45-36-ra győzött. MTI/llyés Tibor)