Hamarosan indul a pekingi téli olimpia

Már csak nyolc nap van hátra. 

2022. január 27., 09:06

Szerző:

Nyolc nappal a jövő pénteki rajt előtt hivatalosan is megnyitották a pekingi játékok három olimpiai faluját. A pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai faluba már vasárnaptól be lehetett költözni, ugyanakkor a hivatalos, ünnepélyes megnyitót csütörtökön tartották.

A delegációk folyamatosan költöznek be. A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.  A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre - ugyancsak észak-nyugatra - található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.

A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el. A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart.

(Kiemelt kép: Munkagépekkel tisztítják a pályát a 2022-es pekingi téli olimpia újonnan elkészült gyorskorcsolyázó csarnokában 2021. március 31-én. A kínai fővárosban április 1. és 10. között öt különböző olimpiai helyszínen végeznek tesztüzemet. Fotó: Andy Wong/MTI/AP)

 

Gálfi Dalma, oldalán Anna Kalinszkajával bejutott a második fordulóba a francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. Fucsovics Márton kora délután játszik a Grand Slam-győztes horvát Marin Cilic ellen.