Fucsovics Márton élete első olimpiájáról kényszerült lemondani

A teniszező egy sérülése miatt hagyja ki az idei nyári játékokat.

2021. július 25., 17:33

Szerző:

Fucsovics Márton a Facebookon osztotta meg rajongóival a hírt, hogy búcsút kell intenie élete első olimpiájának, amin résztvevőként ott lehetett. A teniszező azt is leírja, vállsérülésével együtt vágott neki az olimpiának abban bízva, hogy a kezdésre „tökéletes állapotban” lesz. Hozzátette: sokat jelentett neki, hogy karrierje alatt sikerült kijutnia az olimpiára, ahol lehetősége lett volna dicsőséget szerezni hazájának.

Posztjában elmondja, bár mindent megtett ő is és az olimpiai stáb is azért, hogy játszhasson, a több órán át tartó folyamatos fizikai terhelést tekintetbe véve úgy döntöttek, a lengyel Hubert Hurkacz elleni mérkőzéstől jobb játék nélkül visszalépnie. A magyar teniszező elmondása szerint sajnálja, hogy nem tudta megmutatni, mire képes egy olimpián és reméli, még lesz rá lehetősége. 

„Csalódott vagyok… Ezúton is megköszönöm a Magyarock-Olympic Team Hungary támogatását és segítségét, természetesen az egész Magyar Csapatnak nagyon szurkolok és kívánok nekik sok sikert és dicsőséget a továbbiakhoz!” – fogalmaz a teniszező.


(Kiemelt kép: Fucsovics Márton teniszező, a tokiói nyári olimpiára induló magyar csapat tagja (k) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. július 19-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)