Fegyelmi indul a Real, a Barca és a Juventus ellen

Florentino Pérez, a Szuperliga és a Real Madrid elnöke szerint a szerződés alapján a többi csapat sem léphetett ki a Szuperligától, csak ezt kellett mondaniuk.

2021. május 12., 15:52

Szerző:

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megindította a fegyelmi eljárást a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus ellen, mert továbbra sem léptek ki az európai Szuperligából – írja az MTI. Az UEFA a Szuperliga 12 alapító klubjából kilenccel megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről.

Az alapítók között hat angol, valamint három-három olasz és spanyol klub volt, de a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén heves kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban. Elsőként a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, utána a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool FC, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Hamarosan az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a Szuperligától, végül az AC Milan is elhatárolódott.

Florentino Pérez, a Real Madrid és a Szuperliga elnöke korábban azt közölte, hogy a klubok nem léphetnek ki, csupán a nyomás hatására ezt kellett mondaniuk. A Spiegel című lap beszámolója szerint a Szuperliga csapatai 23 évre kötelezték el magukat 167 oldalas szerződésükben, amely szerint legkorábban három év elteltével, és csak büntetési díj ellenében lehet kilépni.

(Kiemelt képünk illusztráció: AFP | Fabrice Coffrini)