Dárdai Pál szerint az élet megy tovább Petry Zsolt kirúgása után

A vezetőedző azt mondta, a futballban csak az számít, ami következik.

2021. április 10., 10:31

Szerző:

A Hertha mai, Mönchengladbach elleni meccse előtt tartott sajtótájékoztatón megszólalt Dárdai Pál vezetőedző a menesztett kapusedző, Petry Zsolt ügyében. A berlini csapat azonnali hatállyal menesztette Petry Zsoltot a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban a Magyar Nemzetben tett kijelentései miatt. 

A trénert a videó tanúsága alapján ugyan megrázhatták a történtek, de szavai szerint az élet megy tovább, és a futballban csak az számít, ami következik.

Petryről azt mondta, a legjobbját nyújtotta a csapatban, és a kapusedző is jól járt a Herthánál töltött időszakkal. Dárdai azt kérte tőle, személyesen mondja el a játékosoknak, mi történt. – Ő odaállt a csapat elé, elmondott mindent, és elbúcsúzott – mondta el Dárdai, aki szerint a sport is üzlet, az egyik ember elmegy, a másik jön. – Nagyon keményen hangzik, de ez így van – tette hozzá. – Kemény, ami történt. Most én vagyok a gonosz, de én is így voltam ezzel, amikor az U16-hoz kerültem, majd visszajöttem... Mindig megy tovább az élet a futballban, csak azt számít, ami következik – fogalmazott.

Dárdai elmondta, valóban szóba került, hogy a Hertha leszerződteti Király Gábort, szerinte ő lett volna az álommegoldás, de a magyar kapus üzleti kötelezettségei miatt nem vállalta a feladatot.