Dárdai: Nem sírok, nem panaszkodom!

Fegyelmezetten akarja végigcsinálni a kötelező karantént Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának a vezetőedzője, akiről csütörtökön derült ki, hogy koronavírusos.

2021. április 19., 18:18

Szerző:

A magyar sztáredző otthonából tartott sajtótájékoztatót, és beszámolt családjának egészségi állapotáról is.

„A feleségemet csúnyábban elkapta a betegség, mint engem, ő megszenvedi. Nekem csak a tagjaim fájnak, hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után. De nem sírok, nem panaszkodok, végigcsinálom ezt, és kész” – jelentette ki a 45 éves tréner, majd így folytatta:

„Sosem gondoltam volna, hogy elkapom a koronavírust. Tavaly a junior csapatnál mindennap több száz gyerekkel találkoztam, mégsem fertőződtem meg, egészen mostanáig. Az edzőpályán tudtam meg, hogy pozitív lett a tesztem” – mesélte.

Dárdai Pál és stábja, valamint a teljes keret április 29-ig marad házi karanténban, és a csapat május 3-tól pótolja majd a szövetség által elhalasztott három bajnokiját.

A csapat online tréningjeiről kifejtette, a futballisták futópadoznak, szobabicikliznek, erősítenek, és néhányuknak máris izomláza van. Akik – hozzá hasonlóan – kertes házban laknak, azok kinn labdával is gyakorolnak.

„Vannak rosszabb dolgok is az életben. A bajnokságban a kezünkben van a sorsunk, de most az a legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg, illetve maradjon egészséges”–- összegzett Dárdai Pál. A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

(Kiemelt képünk: MTI/EPA | Alexander Becher)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021. május 6., 13:09

Csütörtökön megnevezte a nyári Európa-bajnokságra készülő bő keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ezúttal is Dzsudzsák Balázs nélkül.