Három napra leáll az egyik legnagyobb bank

Ezen a hétvégén karbantartás miatt nem lesz elérhető az Erste Bank legtöbb szolgáltatása. 

2024. június 18., 16:58

Szerző:

Június 21 és 23 között rendszerkarbantartás miatt nem lesz elérhető vagy akadozni fog az egyik legnagyobb bank, az Erste Bank legtöbb szolgáltatása – adta hírül a Dívány. Péntektől vasárnapig követi egymást a karbantartási periódusok sora a banknál: június 21-én este 10-tól másnap reggel 8 óráig szünetelnek majd bizonyos szolgáltatások. Június 22-én nulla órától fél háromig is zajlanak majd munkálatok más területeken, de a június 23-án délelőtt 11.30-tól este kilencig tartó időszakra meghirdetett bankszünnap viszont elmarad, ezért ebben az időszakban, a honlapon feltüntetett táblázatban szereplő szolgáltatások zavartalanul elérhetőek lesznek.

A bank arra kéri ügyfeleit, hogy pénzügyeikkel való tervezés közben ezekre az időpontokra figyeljenek, illetve aki társkártyát is kért számlájához, az értesítse annak használóját is. Az Erste más pénzintézetekhez hasonlóan előre bejelenti az ilyen karbantartásokat honlapján, de a bankok internetbank és mobilos applikáció útján is rendszerint értesítik ügyfeleiket arról, ha ilyesmire számíthatnak, ezért mindig érdemes elolvasni az ezeken a csatornákon érkező üzeneteket. 

Ezeket a szolgáltatásokat nem érinti a bank leállása

A karbantartás egésze alatt tiltható lesz a George Web, a bank lakossági internetbankja TeleBank használatával. Szintén TeleBank útján letilthatók lesznek a bankkártyák is. A belföldi készpénzfelvétel ATM-ből és a belföldi készpénzbefizetés ATM-en keresztül akadálytalanul fog működni. Még a POS-terminál használatával történő fizetés és vásárlás bár nem fog szünetelni, de akadozhat majd ezen a hétvégén.

(Kép forrása: Pixabay)

A járműipar komoly nehézségekkel küzd, amiből következően szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz elhalasztaná a hatalmas méretű gyárberuházását, egyesek pedig tényként kezelik, hogy a cég már le is tett arról, hogy megduplázza hazai gyártókapacitását.