Drahota Andrea igaz szerelméről, és annak elvesztéséről vallott (Exkluzív videó a 168-on!)

Drahota Andrea és férje, Kozák András nem csak a színészi pályájuk során, hanem egész életükben elválaszthatatlanok voltak. Többek között erről beszélt a Jászai Mari-díjas színésznő Réczei Tamás Dobd be magad! című műsorában, mely exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható. Ne hagyja ki!

2024. október 14., 10:22

Szerző:

Drahota Andrea és férje, Kozák András elválaszthatatlanok voltak. Nem véletlen, hogy a Jászai Mari-díjas, ma már a színpadtól teljesen visszavonultan élő színésznő életének legszebb és legmegrázóbb emléke is a férjéhez kötődik.

Így élte meg Drahota Andrea férje elvesztését

„Elindultam otthonról, és ahogy mentem a Postára, a házakból jöttek ki emberek. Elkezdtek utánam jönni, és egyre többen lettünk. Aztán befordultunk a Posta utcájába, én bementem intézni a dolgom, ők pedig ott álltak egy csoportban néma csöndben. Majd aztán jöttem kifelé, köszöntem mindenkinek, ők meg csak hümmögtek, aztán hazakísértek. De egy árva szót nem szólt senki.”

– idézte fel egyik legkülönlegesebb élményét Drahota Andrea. A Jászai Mari-díjas, a színpadtól már visszavonult magyar színésznő mindezt a férje, Kozák András elvesztése utáni időszak kapcsán mesélte el a Neshama TV Dobd be magad! című műsorában. A kizárólag a 168.hu felületén elérhető interjúban a művész kijelentette, soha az életben, még temetésen sem élt át ilyen döbbenetes és megrázó eseményt.

A színésznő a beszélgetés során ugyanakkor nem csak a gyász időszakáról osztotta meg élményeit, a férjével átélt emlékekről is beszélt.

„Amikor kiléptek együtt az utcára, akkor az ismertségen túl nem lengte körül önöket valami más is? Hiszen önök annyira összetartoztak.”

– hangzott el Réczei Tamás kérdése. Erre válaszul Drahota Andrea mosolyogva csak annyit válaszolt: „Hát persze!”. Ezután felidézett egy kedves balatoni emléket is, miszerint éppen egy vendéglőben ebédeltek gyermekükkel, a nyolc éves Ágnessel, amikor sorra érkeztek Drahota Andrea rajongói aláírást kérni. A sokadik ilyen alkalom után a kislány felcsattant, az asztalra csapott és megkérdezte: „Mikor hagyják az embert enni?”

Drahota Andrea bedobta magát, de mibe is?

Drahota Andrea az interjú során összeségében bedobta magát, így őszintén vallott magáról, szakmai pályafutása és élete több konfliktusáról. Ami nem véletlen, hiszen a Dobd be magad! című portréműsornak pontosan ez a lényege. Hogy a meghívott vendégek történeteket osszanak meg a gyerekkorukról, kifejezzék az érzelmeiket, és beszéljenek arról is, szoktak-e feszültséglevezetés céljából játszani. A műsor során kiderül róluk, hogy mennyire kudarctűrők, van-e bennük versenyszellem, és hogy csapatjátékosok-e vagy inkább egyedül küzdenek meg a problémákkal.

A Dobd be magad! vendégei olyan dolgokat is megosztanak a saját életútjukkal kapcsolatban, amelyekről ritkán beszélnek a nagynyilvánosság előtt. S hogy mik ezek pontosan? Az életük taktikája és annak esetleges kudarcai, a szabálykövetési képességük és feszültségük kifejezése, a konfliktusokban való szerepük.

Összességében a Dobd be magad! egy olyan életútutazás, amely elkalauzol bennünket a műsor vendégeinek élettörténetében a legrejtettebb összefüggésekbe.

Persze az utazás elképzelhetetlen lenne egy kiváló játékmester közreműködése nélkül, aki ezúttal sem más, mint Réczei Tamás színházrendező és dramaturg, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egykori művészeti vezetője, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának volt oktatója. A műsorvezető a 2019-ben megjelent Nagyon kell szeretniök doku-dráma kötet szerzője, 2020-tól az EMIH kulturális tanácsadója, a Baross utcában megnyíló Firgun Színház vezetője. 

(Kiemelt képünkön Drahota Andrea látható. Forrás: Dobd be magad!)

Kenedi János író és történész feje tele van államtitkokkal, amikről senkinek sem beszélhet. Ugyanis köti őt a titoktartási törvényre vonatkozó hivatali esküje, amit még az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság vezetésének elvállalása előtt tett le. Ám hogy az író-történész erről az állapotról hogyan vélekedik, az a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorból derül ki. Ne hagyja ki!

Kenedi János a szocializmus ideje alatt foglalkoztatási és utazási tilalom alatt állt, azaz néger volt. Kénytelen volt álnéven munkát vállalni, amiben barátai segítették. Saját bevallása szerint abban az időszakban a mostaninál sokkal jobban élt, hiszen az eltiltás miatt nagyon kevés a nyugdíja. Többek között ez derült ki az író-történészről Réczei Tamás újraindult, kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című interjúműsorból. Ne hagyja ki!