Tóth Csaba: rombolhatja az ellenzéki összefogást az előválasztás

Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint nehezíti a helyzetet, hogy bizonyos pártok nehezen kötnek alkut.

2021. június 22., 09:20

Szerző:

Az előválasztás rengeteg feszültséget okoz a hat ellenzéki párt között minden körzetben – jelentette ki Tóth Csaba, az MSZP zuglói országgyűlési képviselője a 168.hu Keljfeljancsi című reggeli műsorának keddi adásában. Szerinte egyértelműen látszik, hogy mind a 106 körzetben próbálnak a pártok egyezkedni, de ez folyamatos problémákhoz vezet a „törékeny összefogásban”. Megjegyezte, vannak pártok, akik élen járnak abban, hogyan lehet a kritikus helyzetet feszíteni. Mint mondta:

„akárhogy is, ahol 106 körzet van, ott csak 106 jelölt lehet.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Zuglóban Karácsony Gergely, az MSZP és a Jobbik is Tóth Csabát támogatja az ellenzéki előválasztáson, míg a Momentum Hadházy Ákost indította a körzetben. Az országgyűlési képviselő úgy látja, vannak pártok, amelyek kritizálják a körzetekben születő alkukat és megállapodásokat, de azt nem sérelmezik, amikor ugyanez az ő javukra történik. Példaként a Momentumot említette, hiszen a párt mind a 106 körzetben indított saját jelöltet, mégis mostanra egyre többször kényszerülnek alkura. Hozzátette, a megállapodások létrejöttekor olykor érdekek is sérülhetnek, és megesik, hogy egy jelöltnek rengeteg befektetett munka után kell visszalépnie egy másik párt jelöltjének a javára. 

„Van, aki ezt a közösség érdekében emelt fővel megteszi, van, aki nem teszi meg.”

– fogalmazott. Tóth Csaba leszögezte azt is, hogy az előválasztás előtt szívesen leül beszélgetni újságírókkal annak érdekében, hogy a média ne a pletykákra alapozzon a személyével kapcsolatban, hanem valóban megismerhessék őt és a motivációit.

(Kiemelt kép: Tóth Csaba, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat és az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat együttes, általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án. Fotó: Soós Lajos / MTI)