Tóth Csaba: Hadházy Ákosék felkorbácsolták az indulatokat Zuglóban

Az MSZP zuglói országgyűlési képviselője beszélgetésre hívná az őt kritizáló újságírókat.

2021. június 15., 14:23

Szerző:

Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP bojkottálja a pedofiltörvényről szóló szavazást – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban.

Az elmúlt héten az MSZP és Karácsony Gergely is Tóth Csaba mellett állt ki a zuglói előválasztáson, a bejelentés során pedig a főpolgármester megjegyezte, Hadházy Ákosnak másik ágon kellene érvényesülnie. A Jobbik is az MSZP-s jelölt mögé állt be, az LMP viszont még nem határozott. Fiala János szerint az ellenzéki sajtóban füttykoncert kísérte a bejelentését, amit Tóth Csaba úgy magyarázott, hogy a Momentum már szeptember óta módszeres lejáratást végez vele szemben, annak reményében, hogy megszerzik Zuglót.

„Azzal hogy a Momentum áthozta ide a szekszárdi állatorvost, felkorbácsolták az indulatokat” 

– fogalmazott. 

A két jelölt közötti küzdelem során Karácsony Gergely szerint Tóth Csaba érdemben fogja tudni cáfolni az ellene felhozott vádakat. Tóth Csaba hangsúlyozta: a regnáló főpolgármesterrel való zuglói együttműködése során felnagyították a kettőjük vitáját, és ha nem hangsúlyozták volna túl ezek jelentőségét, akkor most senki nem beszélne Zuglóról. Álláspontja szerint ebben nagy szerepe van Várnai László önkormányzati képviselőnek, akit Tóth Csaba összeférhetetlen, bajkeverő alaknak titulált a műsorban.

Hozzátette: Várnai László folyamatosan információkkal látja el Hadházy Ákost, tulajdonképpen ő a tanácsadója, akire azért van szüksége, mert nincs zuglói tapasztalata. Az ellenzéki pártok véleménye szerint azért álltak ki mellette, mert a győzelem esélye mellett az együttműködésre való hajlandóságot is látják benne. Hadházy Ákos ezzel szemben „egy veszekedő, állandóan hisztiző, mindenkivel összevesző valaki”.

A sajtó kritikáira Tóth Csaba személyesen szeretne reagálni, ezért egy olyan találkozó megszervezésén dolgoznak, ahol az őt kritizáló újságírók személyesen is kérdezhetnének tőle, és megismerhetnék. Ezt a találkozót a július 20-ai hétre tervezik, ugyanis ekkorra várja a Várnai Lászlóval való bírósági ügyének ítélethirdetését. Fiala János azt tanácsolta, hozza előbbre a sajtóval való találkozót, ugyanis ha egy hónapig folytatódik a jelöltségének megkérdőjelezése, azzal a renoméja is romlik. 

Végül kijelentette, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP bojkottálja, a mai pedofiltörvényről való szavazást. Arra, hogy a Jobbik igennel fog szavazni, elmondta, az együttműködő pártoknak lehet külön véleményük – ezért is dolgoznak olyan közös kormányprogramon, amellyel a pártok megtarthatják az identitásukat.

(Kiemelt kép: MTI | Kovács Tamás)