Videón: Késsel akart rabolni, két vevő kidobta a boltból

Dohányboltot akart rabolni, de két vevő kilökte az üzletből.

2021. augusztus 4., 11:34

Szerző:

Két férfi lökött ki egy üzletből egy támadót, aki ezt követően zsákmány nélkül, kerékpárjával menekült el a helyszínről. A gárdonyi egyenruhások negyed órán belül velencei otthonában elfogták az elkövetőt.

A rendőrségre 2021. augusztus 2-án 11 óra körül érkezett bejelentés, egy velencei dohányboltban történt támadásról. Egy férfi késsel és szatyorral a kezében lépett be a boltba, ahol arra szólította fel az eladót, hogy adja oda a pénztárgép tartalmát. Nem először járt a férfi a dohányboltban, az eladó látásból már ismerte, aki próbálta a férfit lebeszélni a kéréséről, de ő nem tágított. Belépett a pult mögé és inzultálni kezdte az eladót, aki láthatóan ki akarta lökni a pult mögül. Ekkor lépett be két vásárló, akik megragadták a támadót és kilökték a bolt elé.

Ezután az elkövető biciklire szállt és eltekert. A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai hajtóvadászatot indítottak a helyszínről elmenekült férfi ellen, akit a kamerafelvételek alapján azonosítottak, majd rövid időn belül velencei lakóhelyén elfogtak. A menekülés közben az utcán eldobott kést a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A nyomozók - az őrizetbe vétele mellett - kihallgatták a 36 éves elkövetőt, aki beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy cselekményét azért követte el, mert pénzhez akart jutni.

(Kiemelt kép: Késsel próbált rabolni egy dohányboltban a velencei férfi Forrás: police.hu)