Videón: hatalmas kannabiszültetvény Devecseren

Lecsapott a TEK és a rendőrség.

2021. szeptember 17., 15:40

Szerző:

Jelentős kannabiszültetvényt számolt fel a rendőrség és a TEK Devecser közelében. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya még augusztus hatodikán rendelt el nyomozást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás gyanúja miatt. Kiderült, hogy az egyik Devecserhez közeli település külterületén 298 tőből álló mesterséges drogültetvény található.

A nyomozók beazonosították a növények illegális termesztéséhez köthető személyeket, egy 24 és egy 52 éves férfit.

A két Devecser-környéki településeken élő elkövetőt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el, miután kiderült, hogy fegyverük lehet. A két férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

(Kiemelt képünk illusztráció: Kannabiszpalántákat gondoz egy dolgozó Izraelben, a lodi BOL Pharma - Revadim Ipari Központ orvosi kannabisz termesztő és feldolgozó telepének melegházában 2019. január 23-án. Fotó: MTI | Kallos Bea)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.