Videó: futva menekültek az embercsempészek a rendőrök elől

Bulgáriában élő magyar család volt a bűnözői csoport irányítója.

2021. július 23., 15:21

Szerző:

Az Europol támogatásával a magyar, a bolgár és a görög hatóságok együttműködésével fogták el annak a bűnbandának az irányítóit, akik Szerbia és Ausztria határszakasza között folytattak embercsempészetet.

A tapasztalt embercsempészeket Ukrajnából és Grúziából szervezték be, és szállásolták el hazánkban őket. Kritérium a jó vezetőképesség volt, mivel nagy teljesítményű luxusautókkal kellett az illegális bevándorlókat a határon át csempészni. Az eljárás során fény derült a szervezet vezetőjére is. Bulgáriában élő magyar család volt az irányító, akik nemcsak Magyarországra, de görög területekre is rendszeresen menedzseltek le utakat a bevándorlóknak. 

 

A videón jól látható, hogy a csempészek megpróbáltak ellenszegülni a rendőri intézkedésnek, és a csempészautókkal vagy abból kiugorva gyalogosan megpróbáltak elmenekülni. A magyar nyomozók nyolc embercsempészt fogtak el, 11 nagy értékű csempészautót foglaltak le, amelyek közül 7 jármű sérült, illetve rongálódott meg az elfogások következtében.

/Kiemelt kép: Embercsempész-hálózat nemzetközi együttműködéssel Forrás: police.hu/


 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.