Videó: fékezés nélkül robbant bele az előtte haladó autókba az M1-es autópályán egy román sofőr

A baleset egyik áldozata súlyos sérüléseket szenvedett el.

2021. október 20., 10:49

Szerző:

A Magyar Közút Nonprofit szerdán osztotta meg Zrt. Instagram-oldalán, hogy egyik forgalomfigyelő kamerájuk rögzítette, ahogy szombat délután az M1-es autópályán az araszoló kocsisor végébe belehajt egy személygépkocsi.

A fékezés nélkül balesetet okozó sofőr három személyautót tört össze, az egyik vétlen autós pedig súlyos sérüléseket szenvedett miatta.

A poszt szerint az M1-es autópályán a Lébény térségében zajló aszfaltozási munkálatok miatt torpant meg a kocsisor, amikor egy, a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassító fehér terepjáró mögött feltűnt a román rendszámú piros kombi és fékezés helyett nagy erővel becsapódott az előtte várakozó járművekbe. A videón jól látszik, hogy a fehér terepjáró még időben arrébb tudott állni, de

amelyik autónak a kombi először neki ment, az a feje tetejére állt az ütközés ereje miatt.

A baleset után többen is azonnal az ütközés áldozatainak segítségére siettek. A feje tetejére állt autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett el, őt a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki.

(Kiemelt kép: Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram-oldala)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.