Összeesett, még akkor is rugdosták - ezzel fizetnek tettükért a kocsmárost megvert fiatalkorúak

Súlyos testi sértés miatt emeltek ellenük vádat.

2021. szeptember 16., 09:02

Szerző:

Két fiatal megvert egy kocsmárost Miskolcon. A vád szerint a 16 éves és 19 éves férfiak Miskolc belvárosában egy kocsmában söröztek. Az egyikük nagyon berúgott, amit észrevett a hely tulajdonosa, és megkérte a többieket, hogy vigyék haza társukat. Nem tették, inkább szóváltásba kezdtek a férfivel, ami addig fajult, hogy a presszóst lefogta a két fiatal, a harmadik pedig ököllel ütötte a fejét. A férfi összeesett, a fiatalok pedig tovább rugdosták a földön. A bántalmazás közben a férfi az arc és az orr zúzódásával, valamint a lábszárcsontok többszörös törésével járó 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, amely következtében maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

A vádlottak büntetlen előéletűek. Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a felnőtt korú vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a fiatalkorúakkal szemben pedig közérdekű munka büntetést indítványozott.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: 168)

 



Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.