Több késszúrással ölte meg várandós feleségét

A késelés után a saját anyjától kért segítséget, aki ezután feljelentette a fiát. 

2021. október 21., 10:15

Szerző:

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly novemberben több, mint harminc késszúrással ölte meg feleségét. – olvasható az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a feleségétől elválni szándékozó vádlott 2020. november 6-án a reggeli órákban, a közösen lakott szegedi ingatlan hálószobájában

késsel rátámadt hét hónapos várandós feleségére.

A vádlott a védekező sértettet több alkalommal, nagy erővel megszúrta, melyek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

A vádlott cselekménye következtében a magzat is meghalt.

A vádlott két kést használva több, mint harminc alkalommal szúrta meg a sértettet. A bűncselekmény elkövetésekor a hálószobában tartózkodott közös kiskorú gyermekük is. A férfi a cselekmény elkövetését követően kiskorú gyermeküket felöltöztette, gépkocsiba ültette és a helyszínről eltávozott. 

A főügyészség a vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint magzatelhajtás bűntettével vádolja. 

A főügyészség a vádlottal szemben bűnössége megállapítása esetére életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, azzal, hogy a bíróság zárja ki a férfit a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségétől. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Kiemelt kép: police.hu)



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.