Biztos úr! Most jövök a templomból!

Nem misére látogatott egyetlen alkalommal sem egy 18 éves fiatal Erdőkertesen. A gyanú szerint háromszor lopott a templomból.

2023. március 2., 09:42

Szerző:

A veresegyházi rendőröket riasztották Erdőkertesre a helyi templomhoz 2023. február 26-án délután. A templomépület alagsori ablakát ismeretlen kifeszítette, egyik alkalommal két laptoppal, míg másnap egy szintetizátorral bátorkodott távozni – adta hírül a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A helyi rendőrök minden követ megmozgattak – nem hiába –, pár óra alatt azonosították, ki lehetett a tettes. A 18 éves helybéli D. Józsefért már a bejelentés napján indultak, otthonában bilincselték és előállították. Mielőtt az ügy végére pont került, kiderült, hogy a fiatal már korábban is „tiszteletét tette” a templomban, akkor egy számítógépet vitt el. A rendőrök a lopott értékeket egytől-egyig megtalálták és lefoglalták, azóta azok visszakerültek eredeti helyükre.

A férfi kihallgatásán mindhárom lopást beismerte, tettére egyértelmű magyarázattal nem szolgált. Megbánást tanúsított és ígérte: „soha többet nem fogok ilyet csinálni.”

Vele szemben a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

(Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.