Lövöldözésig fajult a tejfakasztó, a libák látták a kárát

Részegen libákra lövöldözött egy kunszentmiklósi testvérpár az éjszaka kellős közepén.  

2023. szeptember 28., 20:13

Szerző:

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt vádat emelt egy testvérpárral szemben, akik erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek, egy állatot elpusztítva, kettőt megsebesítve – írja közleményében az ügyészség.  A kunszentmiklósi testvérpár 2022. december 30-án, este, egyikük gyermekének születését ünnepelte. A tejfakasztó bulin erősen lerészegedtek, majd az éjszaka folyamán szórakozásból a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel egy közeli portáról a kiszökött libákra lövöldöztek. 

 

Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt.

Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt. Mintegy fél óra elteltével újra kimentek a libákat lőni. A szomszéd megint rájuk szólt, ekkor már abba hagyták a lövöldözést, de egy liba elpusztult, kettő megsérült.

A testvérpár apja  térítette meg a gazdának okozott kárt. Az ügyészség a testvérpárt állatkínzás és garázdaság vétségével vádolja és ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.ű

(Kiemelt képünkön: a lövöldözést megúszó libák. Fotó: Ügyészség)