Öt éven keresztül alázta, verte, erőszakolta gyermekeit a hódmezővásárhelyi apuka

Fiait verte és alázta, lányait pedig szexuálisan zaklatta.

2021. augusztus 4., 11:05

Szerző:

Börtönben marad az az 52 éves nyolcgyermekes apuka, akit szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádoltak meg. A hódmezővásárhelyi férfi ellen, azért indult büntetőeljárás, mert 2014. és 2019. között nyolc gyerekéből, négy kiskorú lányával végzett illetve végeztetett szexuális cselekményeket.

Rendszeresen előfordult, hogy ha az elvárt feladatokat nem végezték el a megfelelő módon, akkor megalázó, trágár kifejezésekkel illette őket. Háztartási eszközökkel bántalmazta őket, ennek során a gyerekek látható, testi sérüléseket is szenvedtek. Ezzel a viselkedéssel a férfi súlyosan megszegte a szülői feladatából adódó kötelességét így okozva komoly érzelmi és szexuális traumát a gyerekeknek, gátolva őket az egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődésükben. 

Az 52 éves férfi a cselekményét nem ismerte be. A vádemelést követően a férfi fellebbezett. Az ügyészség ezt nem fogadta el, mert fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is. Ezért vonatkozásában változatlanul a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, a letartóztatással biztosíthatóak az eljárás céljai, így a férfi börtönben marad. 

(Kiemelt kép: Pedofília illusztráció gyermek bántalmazás forrás: Shutterstock)

 

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.