Őrjöngő hozzátartozó támadt a személyzetre az esztergomi kórházban

 Az ápoló és az orvos nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt.

2024. április 9., 18:16

Szerző:

Őrjöngött, majd rátámadt az orvosra, az ápolóra, a beteghordóra, és a biztonsági őrre is egy hozzátartozó az esztergomi kórházban, mert nem engedték be az intenzíven fekvő anyjához. A lap értesülései szerint az orvos arccsont, az ápoló pedig orsócsont törést szenvedett – számol be róla a 24.hu.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az Esztergomi Járásbíróság elrendelte a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását. A férfi fellebbezett a végzés ellen, így az nem végleges.

A gyanúsítás szerint a férfi szombat este be akart menni az esztergomi kórház intenzív osztályára, de már nem engedték be őt. Emiatt nagy erővel rángatni kezdte a folyosón lévő ajtót, majd felborított egy szekrényt és kihajított két széket az ablakon. A rongálással okozott kár meghaladja az 50 ezer forintot.

Az elkövető ezután elindult lefelé a lépcsőn, majd lerúgta a vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót is a lépcsőn, majd tovább bántalmazta őket A férfi ököllel esett egy orvosnak és egy biztonsági őrnek. Az ápoló és az orvos nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt.

A biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az őr végül gázsprayvel lefújta az őrjöngő elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrök sokkolóval tudtak csak megfékezni, majd megbilincselni.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, és azzal magyarázta a tettét, hogy nem engedték be az anyjához. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

(Kiemelt képünk: Vaszary Kolos Kórház, Esztergom. Fotó: Vaszary Kolos Kórház hivatalos Facebook oldala)