Nem tett vallomást az Erzsébet téri késelő

Nem tett vallomást az emberölés kísérletének elkövetésével gyanúsított fiatal, aki vasárnap hajnalban késsel életveszélyesen megsebesített egy embert az V. kerületi Erzsébet téren, tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a police.hu oldalon.

2023. február 20., 10:34

Szerző:

Ahogyan korábban beszámoltunk, életveszélyesen megsérült az a férfi, akit Budapesten sebesítettek meg vasárnap hajnalban. Az elkövető után hajtóvadászatot indítottak a fővárosi rendőrök.

A közleményben emlékeztettek, hogy a fővárosi nyomozók azonosították, körözést adtak ki ellene, majd tizenöt órával az elkövetés után Kőbányán elfogták azt a 18 éves fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint február 19-én 2 óra körül az Erzsébet téren halántékon szúrt egy másik fiút. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a megkéselt fiatalt a mentők életveszélyes sérüléssel vitték kórházba – tették hozzá.

A BRFK emberölés bűntett kísérlete miatt ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást, és a tettes után hajtóvadászat indult, így még a bűncselekmény napján, 17 óra után elfogták a fiatalt. Az eddig beszerzett adatok szerint két, fiatalokból álló társaság találkozott éjszaka a belvárosban, ahol a későbbi sértett és az elkövető egy lány miatt verekedett össze. Eközben szúrt pillangókésével a gyanúsított – írták.

Az elkövetés eszközét a nyomozók az eljárás során megtalálták és lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatására – áll a közleményben.

(Fotó: Merész Márton/168.hu)

A Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködve fogták el egy tavaly Miskolcon történt rablás egyik gyanúsítottját az Egyesült Államokban, hangzott el a bűncselekmény részleteiről tartott sajtótájékoztatón csütörtökön a borsodi vármegyeszékhelyen.