Nagy mennyiségű kábítószert találtak egy nyíregyházi dílernél

Letartóztattak egy nyíregyházi dílert, akinek a lakásában és az autójában is nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagokat találtak – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

 

2023. április 18., 13:02

Szerző:

Azt írták, hogy április 13-án tartottak házkutatást a férfi nyíregyházi lakásban, ahol rajta kívül két vevőt is tetten értek.

A kutatás során a rendőrök többfajta „kábítószer gyanúját keltő” anyagot, így 262,9 gramm fehér színű port, 200 gramm zöld növényi származékot, 86,7 gramm barna színű masszát, 38 extasy tablettát, különböző típusú és kiszerelésű teljesítményfokozó szereket, valamint a kiméréshez szükséges digitális mérleget, csomagolóanyagokat, önzáró tasakokat, és csaknem két és félmillió forint készpénzt foglaltak le – tették hozzá.

A rendőrök a 29 éves nagykállói férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására, amit az illetékes bíróság elrendelt.

(Kiemelt kép: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.