Milliókért megvásárolta élettársát, majd egy vascsővel megölte barátját egy férfi

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki érzelmi viszonyba keveredett barátja élettársával, amely a sértett halálához vezetett. A gyilkosságot követően a tettes és a megvásárolt élettárs megpróbálták eltitkolni a sértett halálának valódi körülményeit.

2023. január 30., 16:11

Szerző:

A vádirat szerint a vádlott barátja volt a sértettnek, akinek vármegyebeli tanyáján segített a gazdálkodásban. A vádlott és a sértett élettársa között 2021. év elejére bizalmas érzelmi viszony alakult ki, amelynek következtében a két férfi megállapodott egymással, hogy 3,5 millió forint ellenében elengedi a nőt a vádlottal. A pénzátadásra 2021. április 24. napján került sor azzal, hogy a részleteket később beszélik meg – írta az Ügyészség az esetről kiadott közleményében.

A sértett és az élettársa között azonban még aznap vita alakult ki, melyet követően a nő a közös gyermekükkel elment az ingatlanból, majd felhívta a vádlottat, aki ezután autóval a tanyára ment. A tanya udvarán újabb vita alakult ki, amikor a sértett közölte a vádlottal, hogy csak akkor viheti el az élettárását, ha további egymillió forintot fizet, majd dulakodni kezdtek. A verekedés során a vádlott felkapott egy vascsövet és azzal a sértettet kétszer fejbe ütötte, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet letakarva, átkötözve a vascsővel együtt a gépkocsi csomagtartójába tette és azokat ismeretlen helyre rejtette. A vádlott a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni, ruháit is elégette.

A vádlott ezután megállapodott a nővel, hogy a büntetőeljárás elkerülése érdekében a hatóságokat félrevezetik, és elhitetik, hogy a sértett nem halt meg, önszántából ment el otthonról és haragosai találták meg. Ennek érdekében a vádlott a sértett telefonjáról és nevében hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy őt elkapták, ne szóljon a rendőröknek. Mintegy két hét elteltével a vádlottal egyeztetve a nő bement a rendőrségre és bejelentést tett valótlanul, hogy az élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott, amit a körözési eljárásban tanúként többször is megismételt.

Az ügyészség a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével, míg a nőt bűnpártolás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Magyarország Ügyészsége.)