Zsombor higgadt maradt, de azért erélyes! A keddi autós üldözés hős rendőre vallott a nem mindennapi esetről

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság mai Facebook bejegyzéséből most kiderül, mit élt át Gál Zsombor őrmester az elfogó Octaviaban.

2023. augusztus 2., 14:40

Szerző:

Mint azt már korábban megírtuk, ütközéssel bírta csak megállítani egy rendőrautó azt a rendszámtábla nélküli Mercedest, amely többszöri jelzésre sem állt meg.

A krimibe illő rendőri intézkedés még kedd délelőtt történt az M2-es autópályán.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság mai Facebook bejegyzéséből most kiderül, mit élt át Gál Zsombor őrmester az elfogó Octaviaban.

 Gál Zsombor őrmester

„Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom”

– emlékszik vissza a tegnap reggeli eseményekre Gál Zsombor őrmester (képünkön), a Váci Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Sokan láthatták azokat a képsorokat, amelyeket az M2 autóúton rögzítettek egy rendőri intézkedésről. A rendszám nélküli, szürke kocsi követését még Vácon kezdte meg az őrmester két kollégájával maga mellett. Nem volt ismeretlen számára, korábban többször kapta már közlekedési szabálysértésen, vagy éppen eltiltás hatálya alatt közlekedve – tudta, nincs jogosítványa 

– írja a főkapitányság.

Mögé sorolva egyértelművé tette, álljon meg! A sofőr azonban nem mutatkozott együttműködőnek, lazán rátaposott a gázra és az M2 felé vette az irányt – az őrmester feltolta a szirénát és a kéklámpát, majd utána zúzott. A gyorsforgalmi szakaszra kanyarodva N. Csaba halálos iramot vett fel. Az sem érdekelte, hogy a főváros felé haladó autókban nők, férfiak, gyerekek, idősek, családok ülnek, sebessége már a 200-at súrolta, valószínűleg semmi más nem járt a fejében csak az, hogy bármi áron el kell tűnnie, le kell lépnie. Az őt követő rendőrautót vezető Gál Zsombor őrmestert ennél sokkal több minden foglalkoztatta, miközben a kormányt markolva tövig nyomta a gázpedált, hogy ne veszítse szem elől a menekülőt.

Tudta, hogy N. Csaba, a galád elkövető nem fog önként megállni, rá kellett kényszeríteni úgy, hogy közben még véletlenül se sérüljön meg senki.

Miután sikerült az üldözött autó elé kerülnie, manővereivel, lassítófékezéseivel a halálos tempót 50-60 km/h-ra vitte le. Az időközben érkező megerősítő egységgel immár két oldalról igyekeztek megállásra bírni N. Csabát. A szolgálati verda megsínylette a menetet, de végül megálljt parancsoltak a menekülőnek. 

 (Kép forrása: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala)

A rendőri intézkedés közben senki nem sérült meg.

 

 (Kép forrása: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala)

Gál Zsombor őrmester joggal örült a földön fekvő, hátrabilincselt kezű N. Csaba látványának. Bevallotta, jól estek kollégái, főnökei elismerő szavai, mosolyt csalt arcára, amikor „Mi van, M2?”, vagy éppen "tökös intézkedés volt" felkiáltással köszöntek neki. Számára azonban fontosabb, hogy tudja, rajongásig szeretett édesanyja büszkén tekint le rá az égből. Ő már nem öntheti szavakba azt, amit édesapja fiát ölelve kimondhatott: „Büszke vagyok rád!”

Mi is büszkék vagyunk rád, Zsombi! 👏👍👌 

– zárul a bejegyzés.

(Kiemelt képünk és a további képek forrása: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala)