Akciófilmbe illő autós üldözést rögzített egy fedélzeti kamera az M2-es autópályán

Ütközéssel bírta csak megállítani egy rendőrautó az M2-es autópályán azt a Mercedest, amely többszöri jelzésre sem állt meg.

2023. augusztus 2., 11:14

Szerző:

 

Ütközéssel bírta csak megállítani egy rendőrautó azt a rendszámtábla nélküli Mercedest, amely többszöri jelzésre sem állt meg – derül ki a BP-i Autósok videójából.

Olvasójuk küldte a felvételt, melyet fedélzeti kamerája rögzített kedd délelőtt az M2-es autópályán.

A felvételen jól kivehető, ahogy egy szirénázó rendőrautó próbálja megállítani a mögötte közlekedő, rendszámtábla nélkül száguldó Mercedes-t, de az többszöri jelzésre sem húzódott le. Így pillanatokon belül érkezett egy másik rendőrautó is.

A sofőr a belső sávból próbált meglépni, ám a rendőrök azonnal ráhúzták a kormányt. Ennek következtében nekihajtott a beton sávelválasztónak, majd ismét rálépett a gázra. A szolgálati autónak előtte kétszer is nekiütközött az ámokfutó.

A manőverezésben végül kitört a kocsi bal hátsó kereke, így a rendőrök a leállósáv melletti szalagkorláthoz szorították a szabálysértőt. Majd az autóból kipattanva fegyvert ragadtak és másodpercek alatt kirángatták az ülésekről az utasokat.

Az RTL Klub az ügyben megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot további részletekért – szinte azonnal válaszoltak: nem ők, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes a válaszadásban. Az RTL szerint ez arra utalhat, hogy a feltartóztatott gyanúsított politikus, rendőr vagy katona lehet.

(Kiemelt képünk forrása: BpiAutósok Youtube-csatornája)