Lopott biciklivel lopott biciklit

A másik jobban tetszett neki.

2021. december 19., 07:40

Szerző:

Próbakörre kért kölcsön egy drága elektromos kerékpárt egy férfi a IX. kerületben. Nem vitte vissza, a biztosítékul otthagyott bicikliről pedig kiderült, hogy azt is lopta – írta a police.hu.

Egy ételfutárral elegyedett szóba az elkövető 2021. december 10-én este Ferencvárosban. Az ismeretlen elkérte a futár elektromos kerékpárját, hogy kipróbálja, biztosítékul pedig otthagyta a sajátjának vélt biciklijét. A közel egymillió forintot érő elektromos kerékpárt az első kör után még visszavitte a tettes, de a második kört követően már meglépett vele. Az otthagyott kétkerekűről pedig kiderült, hogy az is lopott volt.

A ferencvárosi rendőrök két napon belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt, akit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje korábbi lopásért kiszabott szabadságvesztésének letöltését. A lefoglalt kerékpárokat a rendőrök visszaadták a tulajdonosoknak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. fotó: MTI/Mónus Márton)

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.