Lopott biciklivel lopott biciklit

A másik jobban tetszett neki.

2021. december 19., 07:40

Szerző:

Próbakörre kért kölcsön egy drága elektromos kerékpárt egy férfi a IX. kerületben. Nem vitte vissza, a biztosítékul otthagyott bicikliről pedig kiderült, hogy azt is lopta – írta a police.hu.

Egy ételfutárral elegyedett szóba az elkövető 2021. december 10-én este Ferencvárosban. Az ismeretlen elkérte a futár elektromos kerékpárját, hogy kipróbálja, biztosítékul pedig otthagyta a sajátjának vélt biciklijét. A közel egymillió forintot érő elektromos kerékpárt az első kör után még visszavitte a tettes, de a második kört követően már meglépett vele. Az otthagyott kétkerekűről pedig kiderült, hogy az is lopott volt.

A ferencvárosi rendőrök két napon belül azonosították és elfogták a feltételezett elkövetőt, akit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje korábbi lopásért kiszabott szabadságvesztésének letöltését. A lefoglalt kerékpárokat a rendőrök visszaadták a tulajdonosoknak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Elektromos rásegítésű kerékpárok az MVM Csoport Szentendrei úti székházában 2021. augusztus 10-én. fotó: MTI/Mónus Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.