Letartóztatták egy kábítószer-terjesztő hálózat öt tagját

Letartóztatták egy kábítószer-terjesztő hálózat öt tagját, és több fogyasztót is előállítottak – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel.

2022. november 17., 08:16

Szerző:

A police.hu oldalon azt írták, kedd este Tiszabőről és Orosházáról állítottak elő hét embert, egy kábítószer-terjesztő hálózat tagjait. Az orosháziak a gyanú szerint a Jász megyei településen élő kapcsolataiktól szereztek be rendszeresen kábítószereket, amelyeket aztán Békésben adtak el. Egy tiszabői és egy orosházi férfi, továbbá az élettársaik kerültek őrizetbe.


A nyomozás adatai szerint a férfiak szervezték a beszerzést és az értékesítést, de a velük élő nők is tudtak arról, mit csinálnak, és ha a férfiak nem tudták személyesen átadni a megrendelt anyagokat, ők fogadták a vásárlókat. Szerda reggel Kétegyházán egy gyulai – de a településen élő – férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint szintén ennek a terjesztői hálózatnak a tagja.
Közben a rendőrök előállítottak több Békés megyei fogyasztót, akik ezen az ellátási láncon keresztül szerezhették be a tiltott, bódító hatású anyagokat.
A rendőrök minden gyanúsítottnál kutatást tartottak, és különböző kábítószer gyanúját keltő anyagokat, az adagolásukhoz, csomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak. Emellett a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható emberektől feltehetően bűncselekményből származó pénzt, a haszonból vásárolt arany ékszereket, autót is lefoglaltak.

(Kiemelt képünk: villogó/Fotó: Merész Márton)